Anahtar Kelimeler:

Güner, Eğitimde Başarı İstedi

Güner, Eğitimde Başarı İstedi

Vali Güner`den Eğitim Camiasına: Başarı Bekliyorum.

 

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, milli eğitim camiasına açık ve net konuştu. Güner “Ben başarı istiyorum. Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler herkes üzerine düşeni yapmalı. Burada açık ve net söylüyorum. Bu seneki parametrelere bakacağım. Başarılı olanlara takdirname, olamayanlara ise gerekeni yapacağım” dedi.
Güner, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda ‘Kırıkkale Okuyor’ projesi kapsamında İlköğretim öğrencilerine yönelik 16 bin 534, lise öğrencilerine yönelik ise 3 bin 675 olmak üzere toplam 20 bin 209 kitabın okullara verilmesi için düzenlenen törene katıldı. Milli eğitim camiasındaki idarecilerden proje istediğini vurgulayan Güner, okumanın yaygınlaştırılması için de okumaya teşvik edici hediyelerin verilmesini istedi.
Rica Ediyorum
Güner “Okuyup düşünen insanlar okuduklarından mutlaka hayata dair örnekler alır. Yazılan ve anlatılanlar insanın hayatı daha iyi anlamasına yardımcı olur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve çalışanları üzerine düşeni yaptı. Bu çalışmayı çok yakından, öğretmenler kanalıyla takip etmeniz, okul aile birliği ve vakfımız marifetiyle de öğrencileri ödüllendirme şeklinde çalışma yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca bütün okul müdürlerinden okullarını başarılı ve daha rekabetçi duruma getirmelerini, stratejik düşünmeyi ve etkinliği icra etmelerini rica ediyorum. Okul idarecisi demek liderlik yapan, strateji üreten mihmandarlık eden kişi demektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu çalışmaları kontrol edip, bir bütünsel hale getiren organizasyonlardır. Ben Milli Eğitim Camiasından başarı istiyorum, başarı istiyorum, başarı istiyorum.”ifadelerini kullandı
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda ilköğretim öğrencilerine yönelik 16 bin 534, lise öğrencilerine yönelik ise 3 bin 675 toplam 20 bin 209 kitabın Kırıkkale Okuyor projesi çerçevesinde tören düzenlendi. Vali Hakan Yusuf Güner, okumanın yaygınlaştırılması için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.
2. İken 24. Sıraya Geriledi
3 minik öğrencinin çiçekleriyle karşılanan Vali Güner, Okul Müdürü Rüştü Eroğlu’nun odasına geçerek okul hakkında bilgi aldı. Eroğlu, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 35 öğretmen, 1 memur ve 600 öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiklerini kaydetti. Okulun 2006 yılında Kırıkkale 2.’si 2008 yılında ise 24.’sü olduğunu söylemesi üzerine Güner, bunun nedenini sordu. Eroğlu, il merkezine uzak bir yerde eğitim verdiklerini, başarılı öğrencilerin ise merkezdeki okullara ve özel okullara gittiğini kaydetti.
Gerekeni Yapacağım
Bunu bir neden olarak kabul etmeyen Güner, başarı istediğini vurgulayarak “Öyle bir sistem kuracaksınız ki, öğrenci diğer okullara gitmeyecek. Buradaki ortam büyülemeli. İdareci bunun için var. Okul kapısını açık tutmak için yok! Devlet yapması gerekeni yapmış. Ödevlerini yerine getirmiş. Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler herkes üzerine düşeni yapmalı. Burada açık ve net söylüyorum. Bu seneki parametrelere bakacağım. Başarılı olanlara takdirname, olamayanlara ise gerekeni yapacağım” şeklinde konuştu.
Ödüllendireceğiz
Daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, okumanın teşviki için neler yapıldığı hakkında bilgi verdi. Bütün “Kırıkkale okuyor diye 3 yıllık bir projemiz vardı. Cumhurbaşkanımızın başlattığı Türkiye Okuyor Projesinin bir alt projesi bu. 2008 yılında 72 bin kitap topladık. Bunları okullarımızın kütüphanelerine bağışladık. Buna ek olarak da bütün okullarda haftada iki gün 15’er dakikalık olmak üzere kitap okuma saati konuldu. Buradaki maksat öğrencinin 15 dakikada kitap okumasından öte, kitapla bağını koparmamasını sağlamak. Bununla ilgili amaca ulaştık sayılır. Talimatınız sonrasında kitap okumayı yaygınlaştırmak üzere en çok kitap okuyan 3 öğrenciye bisiklet, bu öğrencileri teşvik eden 3 öğretmene diz üstü bilgisayar ve 3 okula da projeksiyon vereceğimizi duyurduk” şeklinde konuştu.
Hayata Dair Örnekler Alır
Daha sonra programın yapılacağı tören yerine geçildi. Güner burada okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilere seslendi. Güner “Okuyup düşünen insanlar okuduklarından mutlaka hayata dair örnekler alır. Yazılan ve anlatılanlar insanın hayatı daha iyi anlamasına yardımcı olur. Bizler Valiliğimizin himayesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iştirakleriyle Kırıkkale Okuyor adı altında projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje çerçevesinde ilimizde 2 bin 177 öğrenciye 20 bin 209 adet milli eğitim bakanlığı tarafından önerilen 100 temel eser kapsamında yerli ve yabancı yazarların eserleri dağıtılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturacağı komisyon tarafından ölçme ve değerlendirme yapılacak. Sonucunda ise bir tören düzenlenecek ve o törende sürprizler olacak.”
Strateji Üreten Kişidir
“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve çalışanları üzerine düşeni yaptı. Benim milli eğitimdeki bütün arkadaşlarımdan ricam; Bu çalışmayı çok yakından, öğretmenler kanalıyla takip etmenizi, okul aile birliği ve vakfımız marifetiyle de öğrencileri ödüllendirme şeklinde çalışma yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca bütün okul müdürlerinden okullarını başarılı ve daha rekabetçi duruma getirmelerini, stratejik düşünmeyi ve etkinliği icra etmelerini rica ediyorum. Okul idarecisi demek liderlik yapan, strateji üreten mihmandarlık eden kişi demektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu çalışmaları kontrol edip, bir bütünsel hale getiren organizasyonlardır. Ben Milli Eğitim Camiasından başarı istiyorum, başarı istiyorum, başarı istiyorum.”
SBS ve ÖSS’de de Başarılı Olur
“Çok Güzel Hareketler Bunlar diye televizyonda program var. Bir çoğunuz izlemişiniz. Burada konuklara oynanan skecin ana fikri soruluyor. Maalesef boyun benden büyük insanlarımız komik cevaplar veriyor. Bu okumak, algılamak ve analiz etmek yeteneğinin gelişmediğini gösteriyor. Okumayan, algılamayan, analiz etmeyen bir insana Türkiye 1.’si diplomasını versen ne işe yarar? İnsan analiz etmek zorunda. İşte kitap okursan bu çerçeveyi elde edersin. Aynı zamanda okuyan insan SBS ve ÖSS’de de başarılı olur. Okumayan ise sona geldiğinde başta okuduğunu unutur. Devamlı okuyalım ve çocuklarımızı okumaya teşvik edelim” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli