Anahtar Kelimeler:

Mevlana Anıldı

Mevlana Anıldı

Hz. Mevlana`yı Anma Programı Düzenlendi.

 

Makro AVM’de “Hz Mevlana’yı Anma ve Anlama” programı düzenledi. Programa Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Kırıkkale Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uluç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sinema salonunu dolduran insanlar Mevlana’nın hoşgörüsü ile tazelendi.
Program Kırıkkaleli neyzen Ömer Faruk Keskin’in güzel sesi ile birbirinden güzel ilahileri seslendirmesi ve neye üflemesiyle başladı. Daha sonra semah gösterisi sunuldu. Semazenlerin gösterisi izleyicilerde heyecan yarattı. Konuşmacı Mustafa Arslan ise Mevlana’nın’nın, herkesin tasını daldırıp nasibini aldığı ama asla tükenmeyen ve henüz yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir umman olduğunu ifade ederek, “Yüzlerce yıl öncesinden gelen mesajı yüzyıllar sonrasında hâlâ yaşayacaktır. Mevlana, kaynağı sonsuzlukta olan bir ab-ı hayat çeşmesinden beslenen derinlerden derin büyük bir deryadır” dedi.
Mevlana`yı Anlamanın Tam Zamanı
Programa izleyici olarak katılan vatandaşlar ise, Mevlana’nın herkesin gönlünde yer edinen bir düşünür olduğunu belirterek zor bir zamandan geçilen şu dönemde Mevla’nın hoşgörü ve adalet anlayışına ihtiyaç olduğunu, bu yüzden Mevlana’yı daha iyi anlamak zorunluluğu doğduğunu ifade ettiler.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli