Anahtar Kelimeler:

Kürsüdeki Zeybek`e Çiçek Gelirse

Kürsüdeki Zeybek`e Çiçek Gelirse

Çiçekçi İle Zeybek`in İlginç Dialoğu.

 

Bu ayrıntı sadece Haberkale.com`da!
Babı-ı Ali Vakfı tarafından organize edilen Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anma ve Filistinli Müslümanlarla dayanışma konferansına katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Kültür Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, kürsüde konuşma yaparken, sürpriz bir şey başına geldi. Zeybek konuşmasını yaparken salona giren çiçekçi, sipariş edilen çiçekle kürsüye kadar gelip Zeybek’in yanına çıkarak, Zeybek’e çiçeği aldığına dair kâğıdı imzalatmak istedi.  
Kırıkkale Bab-ı Ali Vakfı Derneği tarafından her yıl organize edilen konferans bu yıl Gök Düğün Salonu’nda organize edildi. Salonun dolduğu, özellikle bayanların ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Kültür Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ve Musa Aydın katıldı. İlk olarak kürsüye Namık kemal Zeybek çıktı. Zeybek konuşmasında katılımcılara, Zeyid hakkında, Hüseyin hakkında Kuran’dan ayetler okuyarak bilgi verirken ne olduysa o anda oldu. Kendisine sipariş edilen çiçeği salona getiren çiçekçi, işi gereği, çiçeğin alındığına dair program sorumlusuna imzalatması gereken teslim fişini, kürsüde konuşma yapan Namık Kemal Zeybek’in yanına çıkarak imzalatıp bahşiş almak istedi.
Bakan Bozuntuya Vermedi
Bakan Zeybek işi bozuntuya vermeden konuşmasına devam etti ancak çiçekçi imza ve bahşiş için diretince, “Evladım ben konuşmacıyım, bana değil şu arkadaşlara imza attırman gerekiyor” deyip çocuğun kürsüden aşağı inmesini bekledi. Tabi bu arada olanlar oldu, salonu dolduran yüzlerce kişi ve özellikle protokol üyeleri gülme krizine girdi. Salon görevlileri çiçekçi çocuğu kürsüden uzaklaştırıp makbuzu imzalayıp konferans salonundan çıkmasını sağladılar.


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı