Anahtar Kelimeler:

Bu da Vatandaşın Tekzibi

Bu da Vatandaşın Tekzibi

Emniyetin Tekzip Ettiği Haberi Vatandaşlar Doğruladı.

 

Haberkale’de 24 Aralık tarihinde yayınlanan “Havai Fişek Korkusu” başlıklı haberin 25 ve 26 Aralık tarihlerinde çeşitli yerel gazetelerde de yayınlanmasının ardından Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili açıklama geldi.
Emniyet açıklamasında, haberde belirtildiği gibi Atatürk Bulvarı’na bağlı bir ara sokakta havai fişek ve torpil patlatılması olayının doğru olmadığı kaydedildi. Oysa dün Haberkale mikrofonuna konuşan mahalle sakinlerinin ifadeleri habere konu patlamaları doğrular nitelikte. Ankara Caddesi üzerindeki Şahin Pastanesi’nin bulunduğu alandan Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü binasına kadarki geniş bir alanda görüşlerine başvurduğumuz mahalle sakinleri ve esnaflar, ardı ardına iki patlama sesi duyduklarını söylediler. Kimi vatandaşlar patlama seslerini evlerindeyken duyduklarını ve patlamanın şiddetinin oldukça kuvvetli olduğunu belirtirken, esnaflar ise patlama seslerini dükkânlarındayken duyduklarını belirttiler.
Pazartesi Akşamı da Olmuş
23 Aralık akşamı yaşanan patlama olayını doğrulayan mahalle sakinleri, 28 Aralık Pazartesi akşamı da yine aynı saatlerde bu sefer de Atatürk Parkı içinde kimliği belirsiz kişilerce havai fişek patlatıldığını ifade ettiler.
İşte Mahalle Sakinlerinin Patlama Olayına İlişkin Açıklamaları

Haberkale

İlgili Haber: Havai Fişek Korkuttu


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli