Anahtar Kelimeler:

Hedef, Araştırma Üniversitesi Olmak

Hedef, Araştırma Üniversitesi Olmak

Kırıkkale Üniversitesi`nde 2 Yeni Ünite Heyecanı.

 

Araştırma üniversitesi olma yolunda ilerleyen Kırıkkale Üniversitesi yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Dün gerçekleştirilen programla Kırıkkale Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarının açılışı ve Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi binasının temel atma töreni yapıldı.
Kırıkkale Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarının açılışı ve Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi binasının temel atma töreni dün yapılan programla gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Anafartalar Salonu’nda başlayan törende Merkezi Araştırma Laboratuarı hakkında konuşma yapan DPT Uzmanı Bilgehan Özbaylanlı “Kırıkkale Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz projemizin ilk aşamasını bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye genelinde ilk adımı Kırıkkale Üniversitesi attı. Bu proje ile dağınık olan alt yapı tek çatı altında toplanmış olacak. Bu hem üniversite’nin hem de sanayicilerin faydalanabileceği bir proje. Kırıkkale Üniversitesi’nin ilk olma örneğini en iyi uygulama örneğinde de sürdüreceğine inanıyorum” dedi.
Emin Adımlarla İlerliyoruz
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak ise yaptığı konuşmada “Kırıkkale Üniversitesi araştırma Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yol doğru ve önemli bir yol. Bu yolda birçok çalışma gerçekleştirdik. Kırıkkale Üniversitesi öncü bir üniversite” ifadelerine yer verdi. Merkezi Araştırma Laboratuarı hakkında açıklamalar yapan Rektör Çakmak “Merkezi Laboratuarımız, Kırıkkale Üniversitesi’nde farklı bilimlerde faaliyet gösteren araştırmacıların ihtiyaç duydukları fiziki ve teknik alt yapının karşılanması, multidisipliner çalışmalara olanak vermek, gerek kurum içi gerekse kurum dışına yetişmiş uzman araştırmacı yetiştirmek gibi bir çok amaca hizmet edecek” şeklinde konuştu.
Tüm Bilim Dallarına Hizmet Verecek
Rektör Çakmak “Laboratuarda bir madde içinde hangi tür elementler olduğu, o elementlerin içeriği, yüzeyin yapısı, hangi tür elementlerden oluştuğu, monfolojisi araştırılabilecek. Ayrıca biyoloji çalışan hocalarımızın mikroorganizmaların yapısı hakkında bilgi edinmek istediği zaman üç boyutlu olarak görme şansları olacak, herhangi bir müdahale sonrasında yapıda ne gibi değişiklikler olduğunu görme adına yine bu tür tetkikler yapılabilecek. Tabi işin biyolojik boyutu da var. DNA analizleri gibi analizler rahatlıkla gerçekleştirilebilecek” ifadelerine yer verdi. Rektör Çakmak son olarak, bu çalışmanın tamamen kendisine ait bir proje olduğunu, 2007 yılında ilk adımı attığını ve daha sonra 15 kişilik bir ekibin bu çalışmayı sürdürdüğünü dile getirdi.
Kursa Katılan Öğretim Görevlilerine Sertifika
Rektör Ahmet Murat Çakmak’ın konuşmasının ardından ‘AB Fonları ve Proje Yazımı’ kursuna katılan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyelerine sertifikaları verildi. Daha sonra Merkezi Araştırma Laboratuarının açılışı gerçekleştirildi. Törene katılan misafirlere laboratuar hakkında bilgiler verildi. Son olarak Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi Binası’nın temeli atıldı. Rektör Ahmet Murat Çakmak “Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu çalışmalar ile Kırıkkale’nin zenginliklerini bilime taşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli