Anahtar Kelimeler:

2010`a Davul Zurna İle Merhaba

2010`a Davul Zurna İle Merhaba

Üniversiteli Gençlerin Davul Zurna İle Yılbaşı Kutlaması.

 

Kırıkkale’de eğlencenin doruğa ulaştığı nokta Yahşihan ilçesinde bulunan üniversitedeki kafeler oldu. Üniversite öğrencilerinin katıldığı kutlamalarda öğrenciler saat 22.00’den itibaren rezervasyon yaptırdıkları kafeleri tıklım tıklım doldurarak 2010 yılına davul zurna eşliğine girdiler.
Yeni yıl kutlamaları için Kırıkkale’ye bağlı Yahşihan ilçesindeki kafeleri seçen üniversiteli öğrenciler, yılaşını gönüllerince kutladı. Yeni yılın ilk saniyeleri ile birlikte gençler Kırıkkale Keskin yöresine ait “Allah verdi barın ile Mehmet içten”in çaldıkları davul zurna ile yeni yıla girdiler. Halayların çekildiği, oyun havalarının oynandığı ve gece geç saatlere kadar süren eğlencede öğrenciler unutulmaz bir yılbaşı gecesi geçirdiler.
Canlı Müzik Yerine Davul Zurna
Davullu zurnalı eğlencenin yapıldığı kafenin işletmecisi Abdullah Şimşek, “her yıl yılbaşı kutlamalarında canlı müzik çalınıyordu. Bu yıl üniversiteli gençlere danışarak neler yapabileceğimizi tartıştık. Ve sonunda canlı müziğin yanı sıra davul zurna eşliğinde yılbaşına girmeye karar verdik. Ülkemizin ve Keskin’in gurur abideleri olan ünlü davulcu ve zurnacıyı işletmemize getirerek, gençlere unutulmaz bir gece yaşattık. Artık canlı müzikle yılbaşına girmek 2010 yılında (out), davul zurna ile yılbaşına girmek (in) oldu” diye konuştu.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı