Anahtar Kelimeler:

Vefat Eden Kadına İlginç Ceza

Vefat Eden Kadına İlginç Ceza

Vefat Eden Melek Bozkurt`a, Evinde Bulunmadığı Gerekçesiyle 650 TL Ceza.

 

Ergenekon davasında yaklaşık 7 aydır içeride yatan Türk Metal Sendikası eski genel başkanı Mustafa Özbek’in bir hafta önce ölen ablasına, belirtilen adreste bulunmadığı için 650 TL ceza yazıldığı ortaya çıktı. Çocuklarının veraset için uğraştıkları sırada ortaya çıkan bu olay sonrasında, Özbek’in akrabaları cezayı yazan görevlilere sert tepki gösterdiler.
Kırıkkale’de kamu personelinin zaman zaman yaptığı yanlışların veya işini eksik yapmasının faturasını vatandaş ödüyor. Önceki gün yine böyle bir olaya şahit olundu. Bir süre önce oturduğu mahalleden taşınan ve yeni evine geçen Mustafa Özbek’in ablası Melek Bozkurt, muhtarlığa ve Nüfus Müdürlüğü’ne beyanname vererek taşındığını bildirdi. Her şey yolunda gidiyordu. Fakat yaşlı kadın vefat edince çocukları veraset davası açtı. Ancak hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. Bozkurt’un taşınma işleminin ardından yeni mahallesinde muhtara beyanname verdiği ve polis memurlarının da Nüfus Müdürlüğü’nün talebi üzerine araştırma yaptığı ortaya çıktı.
650 TL Ceza
Araştırma, kadının gerçekten taşınıp taşınmadığını, yeni evinde oturup oturmadığını öğrenmek için yapıldı. Eve gelen polisler kadını evde bulamayınca, burada ikamet etmediğini düşünerek evde bulamadıkları için kendisine 650 TL ceza yazdılar. Ceza ise taşındığı ve yıkılan eski evine tebliğ edildi. Ceza, veraset ilamı çıkarmaya çalışan yakınları tarafından öğrenildi. Vefat eden Melek Bozkurt’a yazılan ceza, artık işlemin geriye dönüşü olmadığı için ya ödenecek ya da mahkemeye gidilerek durum düzeltilecek.
Yakınları Tepkili
Memurlar sadece kadını evde bulamamaktan dolayı ceza yazmış durumdalar. Ve cezayı da yıkılmış ve harabe durumdaki eve iletmişler. Durumun muhtarlık veya komşular ile irtibata geçilerek basit bir şekilde çözümü mümkün iken ceza yazılmasına anlam verilemedi. Vefat eden Melek Bozkurt’un yakınları buna tepki gösterirken, böyle basit bir durumdan ötürü hem ceza yemiş olmaktan hem de mahkemeye gidecek olmaktan ötürü sıkıntılılar.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı