Anahtar Kelimeler:

Mehmet Akif Ersoy`u Andılar

Mehmet Akif Ersoy`u Andılar

İstiklâl Marşı Şairi Ölüm Yıldönümünde Anıldı.

 

Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 72 . yıldönümünde andı. Akif’in milletimiz için çok önemli bir değeri olduğunu söyleyen edebiyat öğretmeni Tahsin Günay : “ Akif’i anlamalı ve neslimize anlatmalıyız.” dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un “ Ağlarım ağlatamam, Hissederim söyleyemem, Dili bağlı kalbimin, Bundan çok bizarım.”dizelerini hatırlatan Günay “ Akif’in kuvvetli bir iman ve vatan sevgisine sahip olduğunu söyledi. Mehmet Akif’in içi volkan gibi kaynıyordu. Şiirleri bu yangının yansımasıdır.” dedi. Mehmet Akif’in “ Bir gece şiirini okuyan Günay, Peygamberimizi en güzel anlayan şairlerimizden birisinin de Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyledi.
Dinleyenleri Coşturdu
Mehmet Akif’in hayatını, sanatını ve eserlerini anlatan 12 / D sınıfı öğrencisi Mustafa Özaslan, Akif ’in samimi bir insan olduğunu söyleyerek “ Çok fazla ihtiyacı olmasına rağmen İstiklâl Marşı ödülü olarak kendisine verilen 500 TL’yi başkalarına bağışlamıştır.”dedi. Duygulu bir sesle Çanakkale şehitleri şiirini okuyan 12 / A sınıfı öğrencisi Veysel Berat Gündüz, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Mehmet Akif’in Milli Mücadeledeki önemini 11 / C sınıfı öğrencisi Nur Gonca Türkel anlattı. Okulun 10 / A sınıfı öğrencisi Raşit Yılmaz Çanakkale ve Yemen türküleri ile dinleyicileri coşturdu.
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli