Anahtar Kelimeler:

BOTAŞ Mağduru, Gül`e Yürüyor

BOTAŞ Mağduru, Gül`e Yürüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`le Görüşmek İçin Yürüyor.

 

Botaş’tan yaptığı iş karşılığı alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle protesto için Kayseri’den başlattığı yürüyüşün ardından 7 günde Sivas’a ulaşan iş adamı Ali Osman Öksüz (57), 16. gününde saat 18.00 sularında Kırıkkale’ye geldi.
 
Cuma günü akşam Kırıkkale’de, özel bir sağlık kuruluşunda tedavisi gerçekleşen Öksüz, dün sabah 06.30 da tekrar Kırıkkale’den Ankara’ya hareket etti. Aynı zamanda açlık grevine başlayan Öksüz, bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı önünde olacak. Öksüz, mağduriyetini Cumhurbaşkanı Gül’e anlatmaya çalışacak.
 
Köşkün Önünde Yatacak
 
Birçok kez intihar girişiminde bulunan batık işadamı Ali Osman Öksüz, ölüm yürüyüşünün 16. gününde Kırıkkale’ye ulaştı. Yerköy’den 9 saatte Kırıkkale’ye gelen Öksüz, burada özel bir sağlık kuruluşunda tedavi gördü. Sadece çay içen Öksüz, bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı önünde olacak. Abdullah Gül’e derdini anlatana kadar Çankaya Köşkü önünde yatacak olan Öksüz, Botaş’tan aldığı işi hakkı ile yerine getirdiğini fakat Botaş’ın bu iş karşılığı kendisine verilecek olan paranın ödenmediğini söyledi.
 
Devletin 300 Bin TL Borcu Var
 
Öksüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu son çırpınışım. Ben buna ölüm yolculuğu diyorum. Sağ kaldığım an Ankara’ya Cumhurbaşkanlığı köşküne kadar gideceğim ve orada Cumhurbaşkanı’na dertlerimi anlatacağım. Paramı almadan geri dönmeyeceğim. 172 bin TL alacağım var. Ama ödeyemediğim 22 bin TL’lik sigorta borcum 48 bin TL’ye çıktı. Maliye borcum 30 bin TL, işçiye ödeyeceğim miktar dünya kadar oldu. Devletin bana 300 bin TL’ye yakın ödemesi gerekiyor.” Kış şartlarını düşünerek yanına eldiven, bere ve çorap aldığını, yol güzergahındaki akaryakıt istasyonlarında dinlenerek Ankara’ya gideceğini söyleyen Öksüz, çelik konstrüksiyon imalat ve montaj işi yaparken 2007′de BOTAŞ’ın yüklenici firmasından aldığı ihalede işi teslim etmesine rağmen hak edişlerin ödenmediğini iddia etti.
 
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu