Anahtar Kelimeler:

Sağlık Kenti Yolunda Önemli Adım

Sağlık Kenti Yolunda Önemli Adım

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İçin İhaleye Çıkılıyor.

 

TOKİ’nin Kırıkkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması işi için, 17 Şubat 2010 tarihinde ihaleye çıkacağını söyleyen AKP Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar sayesinde Kırıkkale’nin gün geçtikçe sağlık merkezi ve kenti olma iddiasını daha da artırdığını ifade etti. Kıratlı “1,5 yıldır geceli gündüzlü uğraştığımız Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nihayet sona gelindi” diye konuştu.
Dünya konseptiyle de uygun yeni yaklaşımın sağlık turizmi olduğu ve bu yaklaşımı hayata geçirecek ve Kırıkkale’nin sağlık merkezi olmasını sağlayacak yatırımların arttığını ifade eden Kıratlı, 46 ilin geçiş noktasında bulunan Kırıkkale’nin stratejik konumunun, Bölgesinin tedavi merkezi olma iddiasını taşıdığını belirtti. Sağlığın tedavi dışında turizm ve ekonomik anlamda girdisi bulunduğunu hatırlatan Kıratlı, “Hedefimiz bütün anlamda Kırıkkale’yi sağlık kenti olarak geleceğe taşımak ve bu alanda yapılan çalışmaları uyumlu ve sürdürülebilir kılmaktır.”şeklinde konuştu.
Sağlık Kenti Olmamak İçin Neden Yok
“Sağlık kuruluşlarımız, kentin gelişmesi, kalkınması ve sağlık alt yapısının kaliteleşmesine çok önemli katkılar sağlıyor” diyen Kıratlı, kamu ve özel kuruluşların yatırımları sayesinde şehrin sağlık merkezi olma iddiasının arttığına dikkat çekti. Kıratlı, “Sağlık sadece sağlıkla ilgili bir süreç değil kalkınmayı doğrudan etkileyen, hizmetler sektöründe kendisinin dışında hemen bütün alanları pozitif olarak değiştiren bir alandır. Türk sağlık sektöründeki gelişmeler ışığında Kırıkkale’yi öne çıkartmak için başlayan sürecin inanıyorum ki, bu katkılarla daha öteye taşınmaması için hiçbir neden yok.” ifadelerini kullandı.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu