Anahtar Kelimeler:

Bakanlık, Yunanlı İddiasını Yalanladı

Bakanlık, Yunanlı İddiasını Yalanladı

MSB: 1997`deki Patlama, Teknik Nedenlerden Ötürü Meydana Geldi.

 

Milli Savunma Bakanlığı, Kırıkkale`deki MKE Mühimmat Fabrikası`nda 1997 yılında meydana gelen patlamanın `tamamen üretim esnasındaki teknik nedenlerden meydana geldiği ve kesinlikle kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varıldığını` bildirdi.  
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan`da yayımlanan bir gazetenin iddialarına dayandırılarak, 1997 yılında Kırıkkale`deki MKE Mühimmat Fabrikası`nda meydana gelen patlamanın Yunanlılar tarafından yapıldığına dair haberleri yaptığı yazılı açıklama ile yalanladı. Söz konusu haberlerin `gerçek dışı` olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
“MKE kurumunun Kırıkkale`deki mühimmat fabrikasında, 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamadan sonra MKE kurumu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teftiş kurullarına mensup müfettişler ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet makamları tarafından ayrıntılı bir şekilde inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Anılan teftiş kurulları ile emniyet makamlarının raporlarına ve cumhuriyet başsavcılığının iddianamesine dayanılarak Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açılmıştır. Yapılan bütün inceleme, soruşturma ve yürütülen adli dava sonucunda söz konusu patlamanın tamamen üretim esnasındaki teknik nedenlerden meydana geldiği ve kesinlikle kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varılmıştır.”
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu