Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`ye Cemevi Yapılacak

Kırıkkale`ye Cemevi Yapılacak

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yer Tahsis Edileceğinin Sözünü Verdi.

 

Alevi Kültür Derneği Kırıkkale Şubesi`nin geleneksel olarak düzenlediği aşure programı Alevileri bir araya getirdi. Aşure duası edilen ve semahlarla renklenen programda Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ın cemevi için yer tahsis ettiğini açıklaması programa katılan Aleviler arasında büyük sevinç yaşattı.
Kızılkanat Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hacı Bektaş-ı Veli`nin sözlerinden örneklerin okunması ile başlayan programda ilk sözü alan Dernek Başkanı Adem Şahin Hacı Bektaş-ı Veli`nin “Cehaletin sonu karanlıktır, Kız çocuklarınızı okutunuz, Bir olalım iri olalım diri olalım ve İncinsen de incitme” sözlerini hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi.
Bugün Yezid`i Amerika’dır
“Bu ayda Ehli Beyt`e yapılan katliamları, Kerbela olaylarını nefretle kınıyoruz. Matem oruçları tutuyoruz. Hz. Hüseyin`in onurlu direnişini unutmuyoruz, unutamayız. Bugün ülkemizin dünyanın her tarafı Kerbela. Her gün insanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. İnsanları kamplara bölen, sen Alevisin sen Sünnisin, Kürtsün, Türksün diyen, kardeşi kardeşe öldürten tek bir muaviye ve yezid varsa bugün dünyada, o da Amerika`dır. Sevgili Canlar, bugün daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Sağduyulu olarak hareket etmemiz gerekiyor. Bizim tek bir ülkemiz, tek bir dilimiz, tek bir bayrağımız var. Bizim yolumuz ‘İlim Çin`de de olsa ara bul’ diyen Hz. Muhammed`in, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali`nin, ‘Cehaletin sonu karanlıktır’ diyen Hacı Bektaş-ı Veli`nin, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen Mustafa Kemal`in yoludur.”
Sık Sık Bir Araya Geliriz
Dernek Başkanı Adem Şahin`in konuşmasının ardından söz alan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, böyle bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen herkese teşekkür etti. İnsan olarak, hayata, insana, hizmete bakış açımızla, medeni bir toplum olmayı başarmamız gerektiğini, toplumda sevgiyi saygıyı yaygınlaştırmamız gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Korkmaz “Dernek yöneticilerimizle sık sık bir araya geliriz. Birbirimize katkılar sunarız. Hacı Bektaş-ı Veli`nin ‘Okunması gereken en büyük kitap insandır` sözünden hareketle, insanları iyi okuduğumuz sürece birbirimizi daha iyi anlayacağız. Zenginliğimiz olan her anlayışın, düşüncenin inancın birliğimizi, beraberliğimizi yaygınlaştıracak her şeyde bir arada olacağımızı bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
Zenginlik Kaynağımızdır
Kırıkkale`de uzun yıllardır böylesi bir organizasyonun yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında, insanların, kavim kavim, ülke ülke, farklı yaradılışlarda olabileceğini kaydeden Vali Hakan Yusuf Güner “Biz farklılıkları bir kilimin deseni, bir halının motifi bir değer bir güç kaynağı olarak görüyoruz. Tarihsel süreçte de böyle olmuştur. Her türlü farklılık başımızın tacı, zenginliğimizin bir kaynağıdır. Hacı Bektaş-ı Veli her zaman insan olmanın yüceliğini, ifade etmiştir. Erdem sahibi insan olması gerektiğini söylediği, 4 kapı 40 makam olarak ifade ettiği kitaplarında çok önemli mesajlar vermiştir. Bizde onu rahmet, sevgi ve muhabbetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Semah Gösterileri
Dernek Başkanı Adem Şahin`in konuşmasında “Kırıkkale Belediye Başkanımız Veli Korkmaz`ın bir müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Başkanımız bizlere bir cemevi yeri tahsis etti” sözlerinin ardından tekrar mikrofona davet edilen Belediye Başkanı Korkmaz “Biz bu konuyu daha önce görüştük. Popülizm olmasın diye tekrar ifade etmemiştim. İmarla ilgili küçük pürüzleri var. Onlarda halledildikten sonra tahsis gerçekleşecek” dedi. Korkmaz`ın bu sözü programa katılanlardan büyük alkış aldı. Daha sonra Aşure duası yapmak için Alevi Dedesi Rıza Ulusoy mikrofona geldi. 12 imam için salat ve selam isteyen, ardından Kerbela`nın iyi ile kötünün kavgası olduğunu söyleyen Ulusoy, dünya durdukça Yezid`e ve taraftarlarına lanet, Ehl-i Beyt`e ise rahmet okunacağını hatırlattı. Salonu dolduranlara aşure ikram edilirken, semah ekibinin gösterileri de ilgi ile izlendi.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli