Anahtar Kelimeler:

Erdem, MEB`i Eleştirdi

Erdem, MEB`i Eleştirdi

MEB`in Okuların İsminden Şehit İsimlerini Çıkarma Kararına Tepki Gösterdi.

 

Haberkale - Özel Haber
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul tabelalarından şehit isimlerinin silinmesi ile ilgili geniş yankı uyandıran kararının ardından Kırıkkale`de incelemelerde bulunan Vahit Erdem, Haberkale muhabirinin sorularını yanıtladı. AKP’li Erdem, “eğer bakanlık böyle bir karar almış ise yapılan uygulama çok yanlış, lüzumsuz bir karardır. Almanya’ya gidip baksınlar, okul isimleri daha uzun” dedi.

Seçim bölgesi Kırıkkale`ye gelerek bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunan AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem hükümetin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret eden Erdem burada kendisine Haberkale muhabirinin sorduğu sorular üzerine ilginç cevaplar verdi. Erdem kendisine sorulan, 1997`de Kırıkkale`de meydana gelen mühimmat fabrikasındaki patlamayla ilişkin olarak, 1993 yılında savunma sanayi müsteşarlığı görevinden ayrıldığını, çıkan haberden önce bu olayın doğruluğunun araştırılması gerektiğini ifade etti.
Lüzumsuz Bir Karar
Erdem, kendisine okullarda bulunan şehit, gazi, Prof., gibi isimlerin değiştirileceğine ilişkin sorusuna ise net bir cevap vererek, “verilen isim hiçbir zaman ne gerekçe gösterilirse gösterilsin değiştirilmez. Yapılan uygulama çok yanlış, gerekçe olarak ise isimlerin uzun olması gösterilmesi daha büyük bir hata. Eğer uzun isimden dolayı değişecekse önce Almanya’ya gidip bakılması gerek, oradaki isimler daha uzun, bence verilen isim değiştirilmemeli, verilen hak alınmaz. Kısacası lüzumsuz bir karar” diye konuştu.


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu