Anahtar Kelimeler:

Ünal: Örnek Oda Olacağız

Ünal: Örnek Oda Olacağız

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı İsmail Ünal.

 

Kamuoyunun sonucunu merakla beklediği Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri yarın gerçekleşecek. Başkanlığa aday olan Kırıkkale’nin sevilen siması İsmail Ünal’la seçim üzerine konuştuk
Ünal, yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verirken, mevcut yönetimde gördüğü eksikleri de dile getirdi. Tüm dünyada bir değişimin yaşandığına dikkat çeken Başkan Adayı Ünal, Kırıkkale’de de bu değişimin kendileri ile başlayacağını ifade etti. Esnafların bu güne kadar yeteri kadar temsil edilemediğini kaydeden Ünal “Esnaflarımız bizimle birlikte üyesini düşünen bir yönetim anlayışını görecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Ünal yaptığı açıklamada “Günümüzde tüm sivil toplum örgütlerini gözünüzün önüne getirin. Hemen hemen hepsi üyeleri için bir takım faaliyet içerisindeler. Az yada çok o tartışılır ama sonuçta üyelerine yönelik bir çalışmaları var. Yani işçi, memur veya farklı grupların haklarını savunan bir örgütlenme her zaman kendini göstermiştir.
Esnaf Ne Yapıyor?
Buna karşılık toplumun en önemli kesimini oluşturan, devlete yük olmayı bırakın devletin yükünü omuzlarına alan, istihdam ve katma değer üreten esnaflarımızın hakları savunuluyor mu? Onlara verilen değer onların devlete verdiklerinin kaçta kaçı? Her bir esnafımız devletin sırtından en az iki aileyi alıp sırtlıyor. Vergilerden, sigorta, Bağ-Kur primlerinden boğulma noktasına geliyor ama yine de sesini çıkarmıyor. 40 yılda bir olur esnaf eylemleri. Ama bakın toplumun diğer kesimleri her gün sokaklarda. Her gün bir eylem var. Esnaf ne yapıyor? Allah devletime zeval vermesinde ne yapayım bizde kuru soğan ekmek yeriz diyor. Hani elinde ki yiyeceği olan kuru soğan ekmeği de devlet istese aç kalacağını düşünmeden verir. Böyle bir anlayışa sahiptir esnaf kesimi.
İnşallah Hayırlı Olur
Yıllardır bizde bu yapının içinde olduğumuz için artık esnafın hakkını koruyacak en azından savunabilecek, sesi olabilecek bir örgütlenmenin olması gerektiğini düşündük. Ne yazık ki mevcut yönetimler bu noktada çok eksik kaldılar. Artık klasikleşen bir kelime vardır ya köprü olmak. Bu sözü sade bir kelime olmaktan çıkarıp gerçek anlamda esnafla devlet arasında köprü olmak istiyoruz. Esnafın sorunlarını her platformda gür bir sesle duyurmak istiyoruz. Esnafın yalnızlığına son vermek, onunda bir düşüneni olduğunu hissettirmek ve bu güveni vermek istiyoruz. Kısacası esnafın bu güne kadar çıkmayan sesi olmak istiyoruz. Bu düşünce ile aday olmaya karar verdik. İnşallah bu kararımız hayırlı bir sonuca vesile olur.” dedi. 
Yeni Bir Anlayış
Göreve gelmeleri halinde neler yapacaklarını da açıklayan Ünal “Öncelikle odamıza ve üyelerimize yakışır herkesin rahatlıkla gelip gideceği nezih bir oda yeri oluşturacağız. Yasalar çerçevesinde üyelerimizin borçlarının gecikme faizlerini sileceğiz. Avrupa Birliği fonlarına yönelik projeler üreteceğiz. Yenilenen ve değişen yasalardan üyelerimizi bilgilendireceğiz. Zaman zaman istişare toplantıları yapıp, birlik ve beraberlik ortamı oluşturacağız. Önemli günlerde esnaflarımıza çam sakızı çoban armağanı hediyelerimiz olacak. Yani esnaftan aldığımızı yeniden esnafa vereceğiz. Ambulans ve bir cenaze aracı için gerekli çalışmaları zaman kaybetmeden yapacağız. Bankalarla görüşme yaparak uygun kredi kullanma imkânları getireceğiz. Sosyal ve kültürel aktivitelerimiz olacak. Bunun yanında üyelerimizin gerek şehir dışında gerekse de yurt dışında gerçekleşen fuar, seminer gibi organizasyonlara katılması için oda olarak üzerimize düşen görevi azami ölçüde yerine getireceğiz. Artık konuşma zamanını geride bıraktık. Bundan sonra söz üyelerimizindir. Biz yeni bir anlayışı hüküm kılmak adına bu yola çıktık.
Yerine Getireceğiz
Bu güne kadar görev yapan arkadaşlarımız gerçekten başarılı bir yönetim sergilemiş olsalardı biz bugün aday olarak üyelerimizin karşısına çıkmaz, üyelerimizde bizden aday olmamızı istemezlerdi. Demek ki ortada bir takım eksiklikler mevcut. Her şeye rağmen görev alan herkese teşekkür ederiz. Seçimlerde adayların fazlalığı hem rekabeti hem de hizmet kalitesini yükseltir inancındayız. Ziyaretlerimizde esnaflarımızın bizlere teveccüh gösterdiğine şahit olduk. Bu da bizim heyecanımızı, şevkimizi artırdı. Tüm dünya bir değişim süreci yaşıyor. Bizlerde bu değişime ayak uydurmalıyız. Bizim zamanımız dolduğunda da bizlerin bu koltuğu yeni nesile, bizden aldığı bu bayrağı daha yukarıya taşıyacak kişilere bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu güne kadar koltuk yada makam meraklısı olmadık bundan sonrada olmayız. Amacımız üyelerimize en iyi şekilde hizmet edebilmektir. Bunu görev süremiz içerisinde layığı ile yerine getireceğiz.
Örnek Oda Olacağız
Gazetecilik mesleğimizin de avantajlarını kullanarak üyelerimizin sesi nefesi olacağız. Kimseden korkmadan esnaflarımızın hakkını savunacağız. Bunu inşallah tüm üyelerimiz zamanla görecektir. Bizim için çalışan bize oy veren insanları asla pişman etmeyeceğiz. Çünkü bu büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu taşımaya hazırız. Tüm üyelerimizden yarın Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak olan seçimlere katılmalarını ve kendilerini geleceğe taşıyacak yönetime oy vermelerini bekliyoruz. Gelin el ele omuz omuza Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı örnek oda haline getirelim. Emek bizim, karar üyelerimiz takdir Yüce Allah’ındır” dedi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli