Anahtar Kelimeler:

Ekmekte Rekabet

Ekmekte Rekabet

Vatandaş Memnun, Fırıncılar Sıkıntılı.

 

Kırıkkale’de fırıncılar arasındaki şirketin dağılması üzerine başlayan fiyat rekabeti vatandaşın işine yaradı. Rekabet nedeniyle 300 gram ekmek şehirde, dört ayrı fiyattan satılmaya başlandı. Fırınlarda ekmek 35, 40, 46 ve 50 kuruştan satışa sunuldu.
Bu durumdan memnun olan vatandaşlar, ekmek fiyatlarının sürekli bu şekilde durmasını istedi. Önceden evine günlük 7 ekmek aldığını açıklayan Ahmet Akçan, ekmeğin fiyatının düşmesi üzerine ekmek sayısını 10`a çıkardığını söyledi.
45 Kuruş Zor Kurtarıyor
Tarım Bakanlığı`nın yayınladığı ekmek gramajının 300 gram olduğunu açıklayan Örnek Ekmek Fırını İşletme Sahibi Hasan Narin, “Bizler de kurallara uyarak 300 gram ekmek çıkarıyoruz. Bizler 300 gram ekmeği 45 kuruştan satışa sunuyoruz, bu fiyat bizi zor kurtarıyor” şeklinde konuştu. Fırıncıların ekmek satış yerlerine 280 ile 300 gram ekmek verdiklerini dile getiren Narin, “Bu ekmek fırınlar, un ve ekmeğin kalitesini düşürüyor. Hem halkı kandırıyorlar hem de kendilerini kandırıyorlar. Haksız yere kazanç elde ediyorlar. Haksız yere rekabet oluşturuyorlar. Ekmeği bugünkü maliyeti işletmeden işletmeye değişiyor. Ekmeğin minimum maliyeti 3.75 kuruştur. Yani 30 kuruşa ekmek satan bir firma zararına satış yapıyor veya gramdan çalıyor.” diye konuştu. Yetkililerden denetimin artırılmasını talep eden Narin, “Fırınlarda ekmek gramajlarının sürekli olarak kontrol edilmesini istiyoruz. Uygulamalarda fırınlara gerekli cezalar verilmelidir. Vatandaşların ekmeklerini tartarak almasını istiyoruz.” dedi.
Kaliteden Taviz Vermeyeceğiz
`Kaliteli ekmek, kaliteli fiyat` parolası ile yola çıktıklarını dile getiren Zafer Fırını işletme sahiplerinden Hulusi İmren ise Kırıkkale halkına kaliteli ekmek yedirmek için ekmeği 50 kuruştan satışa sunduklarını belirtti. 300 gram ekmek çıkardıklarını dile getiren İmren, şöyle devam etti: “Bizler yıllardır Kırıkkale`de Zafer Fırını adı altında hizmet etmekteyiz. Kaliteden hiç bir zaman taviz vermedik ve vermeyeceğiz de. Bunun için tüm müşterilerimizin ekmeği tartarak almasını talep ediyoruz.”
Büyük Fırınlar, Küçükleri Bitirmek İstiyor
İlde, 1996 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirten Burak Ekmek Fırını işletme yetkililerinden Yaşar Özçam da Kırıkkale halkına kaliteli ekmek sunduklarını kaydetti. 300 gram ekmeği rekabetten dolayı 40 kuruşa sattıklarını ifade eden Yaşar Özçam, “Zararına satış yapıyoruz. Sattığımız bir ekmek kendi maliyetini kurtarmıyor. Buradaki rekabetin tek amacı büyük fırınlar küçük fırınları bitirmek istiyor. Bunun için bizler de fiyatlarımızı 40 kuruşa düşürdük.” dedi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu