Anahtar Kelimeler:

Yardım Edecek Kimse Yok mu?

Yardım Edecek Kimse Yok mu?

82 Yaşındaki Nine, Ortası Çökük Evinde Yaşam Mücadelesi Veriyor.

 

Kırıkkale’nin Karşıyaka Mahallesi Okul Caddesi’nde yaşayan 82 yaşında ve ayağı kırık Emine Yıldız, ortası çökük evinde yaşam mücadelesi veriyor.
Ayağı kırık olduğu için emekleyerek yürüyen Emine Yıldız, evin ortasındaki deliğe düşmemek için büyük bir çaba sarf ediyor. İki kattan ve kerpiçten oluşan ev, her tarafı bir elin girebileceği çatlaklardan oluşuyor. Evin salonu tamamen çökerken, mutfak ve odaları kullanılamaz halde bulunuyor. Tek bir odada yaşan Emine Yıldız, üzeri halı ile kaplı çukura zaman zaman dengesini kaybederek düşüyor. Çukurdan çıkmak içinde saatlerini harcıyor.
Evin İçi Delindi
İki çocuğu olduğunu ve kendisiyle ilgilenmediğini açıklayan Emine Yıldız, en büyük destekçisinin önce Allah ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cemil Yılmaz ve komşularının olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 sene önce eşi öldükten sonra oğlunun yanına gitmek istediğini fakat gelininin kabul etmediğini bunun üzerine kızının yanına gittiğini açıklayan Yıldız, “Kızım evlendikten sonra tekrar evime geldim. Kimse sahiplenmediği için evim çökmeye başladı. Zamanla dış cephesinde çatlaklar oluştu. Evin içi ise bakımsızlıktan delindi. Ardından bacağım kırıldı. Emekleyerek yürümeye devam ediyorum. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.”dedi.
Ev Başıma Yıkılıyordu
Geceleri evin çatırdadığını duyduğunu ve önceki akşamda bir kısmının çöktüğünü açıklayan Yıldız, “Gece bir gürültüyle uyandım. Sanki ev başıma yıkılıyordu. Bildiğim bütün duaları okudum ve ölümü beklemeye başladım. Biraz sonra gürültü kesildi. Sabah baktığımda ise mutfak kısmının tamamen çöktüğünü gördüm.” şeklinde konuştu. Ufak bir yağmurda evinin çökeceğini ifade eden yıldız, devletin kendisine sahip çıkmasını istedi.
Sosyal Hizmetler’e Müracaat Ettik
Teyzenin oğluyla telefonla görüştüğünü ve oğlunun ‘Sen muhtar değil misin, sen bak’ dediğini açıklayan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Cemil Yılmaz, “Altı senedir muhtarlık yapıyorum. Oğlu ve kızı, Yıldız’ın evine hiç uğramadı. Şu anda ev çöktü çökecek. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Sonucunu bekliyorum.” diye konuştu. Yaşlı teyzenin ekmek ve yemek ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını açıklayan komşu Seyit Uzun, “Korkusundan yaşlı teyze geceleri bağırarak, ‘Komşular yetişin evime hırsız giriyor’ diyerek bütün mahalleyi ayağı kaldırıyor. Her tarafı arıyoruz. Ortada hırsız yok. Bazı geceler teyzenin ağlamasıyla uyanıyoruz.” dedi.
Haberkale


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı