Anahtar Kelimeler:

`Sandık`tan Çete Çıktı

`Sandık`tan Çete Çıktı

Evlenme Vaadiyle Vatandaşları Dolandıran Çete Çökertildi.

 

Aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 20 ilde, evlenme vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları belirlenen suç örgütüne eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 15’i kadın olmak üzere yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
 “Sandık” adı verilen operasyon kapsamında takip edilen ve Ankara’dan Balıkesir’e gittiği belirlenen (R.S) isimli kişi, Plevne Mahallesi’ndeki bir evde, 60 yaşlarındaki bir şahısla pazarlık yaparken yakalandı. Örgütün elebaşı olduğu tahmin edilen R.S ile evdeki üç kadın gözaltına alındı. Yakalan şahısların sorgulaması devam ediyor.
Eş Zamanlı Operasyonlar
Suç örgütü üyelerine yönelik Balıkesir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Sivas, Ordu, Çorum, Nevşehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Antalya, Karabük ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri, zanlıların erkeklerle para karşılığında evlendirdikleri kadınların eşlerinin güvenini kazandıktan sonra ziynet eşyaları ve hediyelerle suç örgütü üyelerine geri kaçtıklarını tespit etti.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli