Anahtar Kelimeler:

Tavşan Hastalığı Boy Gösteriyor

Tavşan Hastalığı Boy Gösteriyor

Tıp Biliminde Tularemi Olarak Bilinen Salgın Hastalık Boy Gösterdi.

 

Haberkale - Özel Haber
Halk dilinde Tavşan (kemirici hayvan hastalığı olarak bilinen) tıp biliminde ise Tularemi hastalığı olarak adlandırılan salgın hastalık Kırşehir ili Hamit kasabasında boy gösterdi. Son üç günde biri bayan olmak üzere 4 kişi bu hastalıktan dolayı hastaneye kaldırıldı.
Hastalık bulaşan Nursel Alur (45), Ozan Rıfat Efendioğlu (16), Kırıkkale Üniversitesi tıp fakültesi hastanesine tedavi altına alındı. Hastaların durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kırıkkale’ye Getirildiler
Kırşehir iline bağlı Kaman ilçesi Hamit kasabasında son bir haftada boy gösteren hastalık üzerine Kırıkkale üniversitesi Tıp fakültesi Doç. Dr. Sedat Kaygusuz’un başkanlığında bir ekip kurularak hafta içinde Hamit kasabasında araştırma yapıldı. Ortaya çıkan durum karşısında bir hayli şaşıran Doktorlar, bu hastalığın iç Anadolu bölgesinde görülmesi oldukça ilginç ve tehlikeli olduğunu ifade ettiler. Son üç gün içerisinde biri bayan olmak üzere 4 vatandaşın bu hastalığa yakalandığı öğrenildi. Köyün içme suyundan örnek alınmasıyla beraber, durumu ciddi olan dört hastadan ikisi Kırşehir Devlet Hastanesine diğer iki Hasta ise Kırıkkale üniversitesi tıp fakültesi hastanesine kaldırıldı.
Ameliyat Yapıldı
Hastalık bulaşan Nursel Alur (45), Ozan Rıfat Efendioğlu (16),İki hastada bugün sabah Tıp fakültesinde yapılan başarılı ameliyat sonrasında bir nebze olsun durumlarının düzelmesi sağlandı. İlk etapta hastaların boyun kısmında oluşan 5 santim büyüklündeki şişme (yağ bezelerindeki sıvı) ameliyatla alındı. İki hastanın da ameliyat sonrasında durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca köyde alınan su numunelerinin ardından suyun pozitif çıkması uzmanları sevindirdi.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli