Anahtar Kelimeler:

Çevre ve Sağlık Komisyonu Toplandı

Çevre ve Sağlık Komisyonu Toplandı

Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Komisyonu Toplantısı Yapıldı.

 

Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Komisyonu toplantısı, Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyi Ofisinde dün saat 14.00’te yapıldı.
Toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmet KÖKSAL başkanlığında İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral, Diş Hekimleri Temsilcisi Tacettin Silsüpür, TEMA Temsilcisi Mustafa Coşkun, Tabipler Odası Temsilcisi Metin Yanık, Hüseyin Kahya Mahalle Muhtarı Abdurrahman Gülderen, Çevre İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Gülcan Demirtaş ve Kırıkkale Belediyesi’nden Çevre Mühendisi Nurhilal Konya katıldılar.
Değerlendirmeler Yapıldı
Bir buçuk saat süren toplantıda Kırıkkale’nin sağlık ve çevre alanlarındaki eksiklikleri ve çözümleri hakkında konuşuldu. Toplantıda oy çokluğu ile Komisyon Başkanı Diş Hekimleri Temsilcisi Tacettin Silsürpür ve Başkan Yardımcısı TEMA Temsilcisi Mustafa Coşkun seçildiler. Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmet Köksal, Komisyon Üyelerine Kent Konseyi Yönetmeliğini okudu ve üyelerle birlikte Kent Konseyinin görevleri, işlevleri ve çalışma grupları hakkında bir değerlendirme yapıldı.
Demiral: Sağlık Çalışanımız Yetersiz
Toplantıda ilk sözü İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral aldı. Sağlık sektöründeki problemleri dile getiren Demiral, Kırıkkale’deki sağlık sektörü çalışanları, hekim ve hemşire sayıları hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Genel olarak sektörde eksikliklerin bulunduğunu örneğin hekim sayısı bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer almamıza rağmen bu sayının da sağlık kriterlerine göre yetersiz olduğunu söyledi.
Haftaya Yeniden Toplanacaklar
Ayrıca katılımcılar kendi kurumlarındaki çalışmalardan da örnekler vererek, Sağlık ve Çevre Komisyonunun gerçekleştirebileceği çalışmalara katkıda bulunacaklarını ifade ettiler. Bir sonraki toplantının ise bir hafta sonra, 20 Ocak Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. Katılımcılardan görüş ve önerilerini belirten raporların tek bir rapor haline getirilerek genel kurula sunulması kararlaştırıldı.


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli