Anahtar Kelimeler:

Çocuk Projesi Hayata Geçiyor

Çocuk Projesi Hayata Geçiyor

Hiçbir Diş Hastanesinde Olmayan Çocuk Ünitesi Devreye Girecek.

 

Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Tamamı hastane yönetimi tarafından hazırlanan proje çocukları içeriyor. Türkiye’de hiçbir diş hastanesinde olmayan çocuk ünitesi önümüzdeki günlerde hizmete girecek.
İlk çocuk ünitesi kurulacak olan Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde çocuklar artık ağlamayacak. Kanguru şeklinde kurulacak olan dişçi koltuklarından artık çocuklar korkmayacak. Çocukların dişleri muayene edilirken, aynı zamanda kangurunun elinde bulunan küçük ekranda çizgi filmler oynatılacak. Sadece çocuklar için proje hazırlanmadı. Mahkûmlar için özel oda, görme engelliler için ise özel kabartmalı hastane tanıtım broşürü hazırlanacak.
Teşekkür Mektubu Yazdılar
Hastaneye ziyarette bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, hastane Başhekimi Ahmet Soyak’tan bilgi aldı. Soyak, projeler hakkında bilgilendirirken, hastaların hastane hakkında yazdıkları teşekkür mektupları Kıratlı’ya iletildi. Kıratlı, beraberinde davetlisi olarak getirdiği Prof. Dr. Yaşar İstek’e hastaneyi tanıttı. Kıratlı “Değerli hocamız kanser hastalığını araştıracaktı. Bende onu burada yapması için davet ettim” dedi.
İlerleme Kaydettik
Kırıkkale’nin sağlık alanında önemli bir ölçüde ilerleme kaydettiğini belirten Kıratlı, Kırıkkale’ye yeni bir diş hastanesi daha yapılacağını söyledi. Kıratlı “Bir tane diş hastanesi Kırıkkale’ye yetmiyor. Onun için ikinci bir diş hastanesini kuracağız. Onunla beraber Kırıkkale Üniversitesinin kanser araştırma ve yanık hastanesi projesi ihale aşamasında. Yine Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesine yeni bir hastane yapılacak. Böylelikle Kırıkkale’ye 5 hastane daha kazandırmış olacağız” dedi.
Haberkale


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli