Anahtar Kelimeler:

Bir Muayene İstasyonu Daha

Bir Muayene İstasyonu Daha

TÜVTURK`tan Kırıkkale`ye Bir Araç Muayene İstasyonu Daha.

 

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları Genel Müdürü Naci Başerdem, 2009 yılında 5 milyon 100 bin adet aracın muayenesini yaptıklarını ve bu araçların yüzde 40’ının birinci muayenelerinde başarılı olamadığını bildirdi. Başerdem ayrıca aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu bazı illere ek muayene istasyonları açılacağını da ifade etti.
Başerdem, şunları söyledi:  ‘’Ocak ayında 2 istasyonumuz daha açılacak. Bir tanesi Gerede’de bir tanesi de Gebze’de. Gebze’deki 6 kanallı bir istasyon, Gerede’deki ise 2 kanallı bir istasyon olacak. Bu istasyonların inşaatları bitti, son kontrolleri yapılıyor. Yine 2010 yılının ilk yarısında Bursa Gemlik’te bir 6 kanallı istasyonumuz açılacak. İzmir’de çalışmalarını sürdürüyoruz, 2010 yılında orada da açılacak. Kırıkkale’de, Ankara’da bir istasyon daha açacağız. 2010 yılında yeni açacağımız 6 tane yeni istasyonla bu sayıyı 196’ya çıkartacağız.”
Genel Müdür Başerdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu açtığımız ve açacağımız istasyonları bir kapasite eksikliğinden açmadık. İstanbul’da şu anda 12 istasyonun kapasitesi 2 milyon 300 bin adet araç muayene etmeye müsait mevcut eleman sayısı ile. Ama ne kadar fazla lokasyonda bulunursanız insanlara rahatlık sağlamış oluyorsunuz. O yüzden açıyoruz. Yoksa bir kapasite eksikliğinden değil. 2009 yılında İstanbul’da 1 milyon 355 bin adet araç muayenesi yapıldı. Bizim kapasitemiz 2 milyonun üzerinde, yeni açtığımız istasyon Samandıra, 150 bin ilave kapasite daha getirdi. Biz neredeyse ihtiyacın iki katı kapasiteyle yürüyoruz İstanbul’da. Türkiye’de de ihtiyacın yüzde 30-35 fazla kapasitemiz var. Hizmet kalitesini artırmak adına ihtiyaç olursa yeni istasyonlar açmaya devam edeceğiz.’’
Sahte Araç Muayenesi
Shte araç muayenesi yapanlara yönelik operasyonlara değinen Naci Başerdem, 2009 yılının son 3-4 ayında, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü birimlerinin çok güzel çalışma yaptıklarını ifade etti. Naci Başerdem, araç muayene damgaları ve Sticker’lerin (etiket) sahtesinin de Çin’de yaptırıldığını belirterek, ancak aslolanın elektronik denetim olduğunun unutulduğunu kaydetti. Kendilerinin de halkı bilinçlendirmeye yönelik çaba sarf ettiklerine değinen Başerdem, muayene istasyonuna gelmemiş bir aracın, her ne kadar belgeleri tamamlansa da, elektronik kaydı yapılamayacağından muayenesinin yapılmamış olduğunu belirtti.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli