Anahtar Kelimeler:

5 TL`lik Şemsiye Veresiyede

5 TL`lik Şemsiye Veresiyede

Seyyar Satıcılar da Çok Dertli.

 

Her yıl mevsimlere göre seyyar tezgâh açarak kışın eldiven, şapka, şemsiye; yazın ise meyve ve ev içinde kullanılacak olan küçük malzemeler tezgâhı açan ve 17 yıldır seyyar satıcılık yapan Cevdet Şahin, işlerin durgunluğundan şikâyetçi.

Havanın yağmurlu olması nedeniyle sabah erken saatlerde Yalçın Özer Sevgi Yolu’nda saat 7`den itibaren yağan yağmurun altına tezgâh açan Şahin, beklediği ve umduğu satışı bulamamaktan dert yandı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle şemsiye tezgâhı açan ve sevgi yoluna rengârenk şemsiyeleri yerleştiren Şahin, “Vatandaşlar artık sadece bakıyor, fiyat dahi sormuyor. Halkın cebinde parası yok, zaman zaman tek iş olsun da yarın bir gün para alırız diye, tanıdığımız eşe dosta bile 5 TL`lik şemsiyeyi veresiye veriyoruz” diyor.

Sabahın ilk ışığıyla beraber evden çıktığı ve evde bulunan hasta annesini bir nebze olsun rahat edebilmesi için yağmurun altında saatlerce beklemeye razı olduğunu ifade eden Şahin, “Allah’ın bugüne şükür, el eteğe muhtaç olmadan evime bir ekmek götürebiliyorsam bu bana yetiyor da artıyor bile” diye konuşuyor. Tezgâhı açtığı sabah saat 7`den beri sadece 4 adet şemsiye sattığını, bunun ikisinin veresiye olduğunu belirten Şahin, zaten fazla bir kâr etmediğini vatandaşların ise sadece almak için değil de bakmak için şemsiyeleri incelediklerini ifade etti.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli