Anahtar Kelimeler:

Çiftçinin Derdi Fare

Çiftçinin Derdi Fare

Fareler, Tarlalara Zarar Veriyor.

 

Kırıkkale’de il genelinde sayıları kısa sürede hızla artan ve tarım alanlarında ciddi zararlara neden olan tarla fareleri, üreticileri zor durumda bıraktı.
Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, konuya ciddiyetle yaklaşılması gerektiğine işaret ederek, önlem alınmaması durumunda bu yıl ürün almanın hayal olacağını ifade etti.
Tarla farelerinin, çiftçinin korkulu rüyası hâline geldiğini belirten Sümer, "Doğanın dengesi değişti. Son zamanlarda özellikle ekili alanlarda görülen fare sürüleri ürüne zarar veriyor. Üretici ne yapacağını şaşırmış durumda. Farelerle mücadele yapılmazsa bu yıl ürün zayıf olur. Diğer bir deyişle iyi ürün almak hayal olur. Bunun için konuya ciddiyetle yaklaşılması gerekir. Üretici ve tüccarın iyi bir sezon geçirmesi için önlem alınması şart." şeklinde konuştu.
Tarla faresiyle mücadelenin il çapında toplu yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Sümer, "Tarla farelerinin sayıları gün geçtikçe artıyor. Tarım arazilerine zarar veriyor. Bunun için çiftçi ve Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde toplu çalışma başlatılmalıdır. Ferdi ilaçlama yapılınca ilaçlama yapılmayan arazilerden gelecek fareler zarar vermeye devam edecektir. Topluca yapacağınız mücadele, ürünlerimizi uzun yıllar tarla faresi zararına karşı koruyacaktır. Bunun için biran evvel harekete geçilmelidir." dedi.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu