Anahtar Kelimeler:

Uçakan`dan Recep İvedik Eleştirisi

Uçakan`dan Recep İvedik Eleştirisi

Usta Yönetmen, Kaliteli Filmlere Değer Verilmemesine Yakındı.

 

Haberkale - Özel Haber
Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü ve Tiyatro Şubat tarafından birincisi gerçekleştirilen sinema günlerinin açılışına ünlü yönetmen Mesut Uçakan katıldı. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve ünlü yönetmen Uçakan’ın yazıp yönettiği “Anne ya da Leyla” filminin ücretsiz halka gösterimi için geldiği galada gündeme ünlü yönetmenin konuşması damga vurdu. Uçakan, Recep İvedik karakterini kastederek “Ayı tipli bir karakter çıkıyor Türk halkı gişe rekortmeni yapıyor, ama bizim çektiğimiz filmler ise iflas ediyor. Halkımızın artık uyanması gerekiyor” dedi.
İlki bu yıl gerçekleştirilen Kırıkkale sinema ve sanat günlerine sinemanın ücretsiz olarak gösterilmesine rağmen ilgi gösterilmedi. Açılış gününe katılan ünlü yönetmen gerek vatandaşları gerek ise son zamanlarda Türkiye’de sinema piyasasında gündem yaratan filmlere imza atan karakterlere resmen verdi veriştirdi. Uçakan, “Ciddi filmler yapıyoruz ama izlenmiyor. 90’lı yıllarda çektiğimiz filmler izlenme rekorları kırıyordu. Eskiden bizim çektiğimiz filmlere köylerden kamyonları dolduran binlerce vatandaşımız gelirdi. Ama şimdi o eski ilgi kalmadı” diye konuştu.

“Konuşma Lan!” Rekor Kırıyor

Uçakan şöyle konuştu: “Bugün sinemaseverler Dünya’da bir çok ödül alan değerli genç yönetmen arkadaşımız Nuri Bilge Ceylan`ın ödüle doymayan filmine gitmiyor, giden de zaten 40 bin civarında bir izleyici, ama sahneye ‘Konuşma lan’, ayı tipli bir karakter çıkıyor, her yeri kıllı karakter gişe rekortmeni oluyor. Türk sinemasının rekortmeni oluyor. Ama bizlerin ise milyon dolarlık çektiği filmler ise iflas ediyor. Bugün de burada görüldüğü gibi salon bomboş, halkımızın artık uyanması gerekiyor. Yeterince sinemaya ilgi azaldı, artık ilginin çoğalmasını ve ciddi filmlere sinema severleri bekliyoruz.”

Sanat, Gönüldür

35 yıllık sinema hayatında iyi kötü projelere imza attığını ifade eden Uçakan, “geçenlerde İstanbul`da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş`ın sinemada 35. yılımız anısına organize ettiği bir geceye katıldım. Bugün siz değerli hemşehrilerimin yanındayım. Ama görüyorum ki vatandaşlarımız ilgi göstermemiş bugünkü aktiviteye. Ama ben yine küsmüyorum. Darılmıyorum. Ekonomi midedir, siyaset kafadır, sanat ise gönüldür” dedi. Uçakan`ın konuşmasının ardından Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, günün anısına ünlü yönetmen Mesut Uçakan`a şilt takdiminde bulundu. Konuşmaların ardından Uçakan`ın yazıp yönettiği “Anne ya da Leyla” filminin gösterimine geçildi.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı