Anahtar Kelimeler:

Teknoloji Kızları

Teknoloji Kızları

Bilgisayar Teknolojileri Konusunda Donanımlı Olarak Yetiştiriliyorlar.

 

Kırıkkale Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Bilgisayar Bölümünde öğrenim gören kızlar, geleceğin teknoloji kızları olarak yetiştiriliyorlar.
Bölümde iletişim teknolojileri alanında işletmelerin değişik yapılarında çalışabilecek, bilgisayarın yapısını bilen, bilgisayarın rolü, donanım – yazılım bütünlüğünü bilerek çalışmalar üretebilen, alanı ile ilgili yenilikleri takip eden bilgisayar programcısı yetiştiriliyor. Bölümün amacı ise Öğrencileri Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş teknolojinin önemini bilen, onu insanlığın iyiliğine kullanabilen, piyasa koşullarının talep ettiği bir ara eleman olarak yetiştirmek.
İş İmkânı Artıyor
Bu bölümden mezun olan kızlar; “Bilgisayar Teknik Elemanı” unvana sahip oluyorlar. Okulun son yılında yapılan stajlarda, öğrencilerin iş hayatına uyumu sağlanıyor. Bilgisayarın girdiği her sektörde iş bulabilme imkânına sahip olan bu öğrenciler, üniversitelerin ilgili bölümlerini seçme ve okuma hakkını da elde ediyorlar.
Bu Bölüme Kimler Gidebilir?
Eğer matematik zekâsına sahipseniz, araştırmacı iseniz, teknoloji gerekliliğine inanan ve ilgi duyan biri iseniz bu bölüme gitmekten zevk alabilirsiniz. Birde buna deneyimli ve işinde usta bir eğitim kadrosu eklenirse, vazgeçilmeyecek bir bölümde geleceğinizi çizebilirsiniz. Unutmayın ki gelecekte tüm dünyaya teknoloji hükmedecektir.
36 Bilgisayar Bulunuyor
Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesinde, birçok okulda bulunmayan bilgisayar bölümünde, 2 adet bilgisayar laboratuar, 2 adet bilgisayar öğretmeni ve 36 bilgisayar bulunuyor. İsteyen tüm öğretmen ve öğrenciler, ders dışı internet araştırması için bu bilgisayarları kullanabiliyor. Okuldaki bilgisayarlar hafta sonları da açık öğretim lisesi öğrencileri için sık aralıklarla kullanılıyor.
İl Gazetesi


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu