Anahtar Kelimeler:

Toprak Kaydı, Seferler Tehlikede

Toprak Kaydı, Seferler Tehlikede

Toprak Kayması Demiryolunu da Tekhit Ediyor, Tren Seferleri Tehlikede.

 

Irmak beldesinde, aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen toprak kayması, yolda 10 santimetrelik yarıklar oluşturdu.
Toprak kayması yüzünden, 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Irmak Tren İstasyonu`nda tehlike baş göstermeye başladı. Yapılan çalışmalara rağmen kayan toprağı durduramadıklarını ifade eden Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, bu konuda gerekli desteğin sağlanmasını istedi.
Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde tren yolunun kapanabileceğini vurgulayan Ağca, “Bu yol, geçen yıl yine çökmüştü. Biz burada bir çalışma başlattık ve kendi imkânlarımızla bu yolun altını taşlarla doldurduk. Ancak bu yıl yine aynı şeyle karşı karşıya kaldık." dedi.
Devletten destek beklediklerini kaydeden Ağca, "Bu yol yapımı için devletten 150 bin TL para talebinde bulunduk. Bunun sonucunu bekliyoruz. Paranın gelmesi ile beraber gerekli çalışmaları yapıp tehlike arz eden bu yolun yapımını tamamlayacağız. Ayrıca bu yolun üst kısmında bulunan evler de tehlike içerisinde. Yaşanacak bir heyelan da evlerin yıkılması söz konusu. Bu yüzden vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. Belediye imkânları bu yolun yapımını karşılamıyor. Devlet büyüklerinden destek bekliyoruz." diye konuştu.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu