Anahtar Kelimeler:

Enflasyona Biber Dopingi

Enflasyona Biber Dopingi

Biber, Fiyat Artışında Şampiyon Oldu.

 

Kış aylarında meyve ve sebzelerde görülen don olayları, Meyhoş halindeki meyve ve sebzelere vurmadığını söyleyen Meyhoş esnafı, fiyatların yüzde yüz arttığını söyledi. Ayrıca Meyhoş halindeki ürünlerin birinci kalite olması dikkat çekiyor.
Meyve ve sebze fiyatlarının neredeyse yüzde yüz arttığını dile getiren Ardıçlar Manav sahibi İsa Ardıç, “Biber ve marul zam şampiyonu. Özellikle biberin fiyatı 7TL oldu. Vatandaş almakta güçlük çekiyor. Bizimde kar etme gibi lüksümüz yok denecek kadar az. Biz ne kadara alıyorsak onun üzerine çok az fark koyabiliyoruz. Yoksa hiç satamayız. Don olaylarının görülmemesi bizim için avantaj ancak fiyatların yükselmesinden dolayı satışlar düşük” diye konuştu.
Don Olayları Asla Olmaz
Aldıkları sebze ve meyvelerin günlük olduğunu söyleyen Meysa Sebze ve Meyve yetkilisi Ahmet Karakoç, “Satışlar normalin altında. Burayı bilen vatandaş gelip ihtiyacını alıp gidiyor. Memnun kaldıklarını söylüyorlar. Biz burada birinci sınıf meyve sebze satıyoruz. Don olayları burada asla olmaz. Günlük ve taze olur. Alışveriş merkezlerinde olmayan sebze meyve bizim burada olur” dedi.
Vatandaş Bilmiyor
Meyhoş’un canlanması gerektiğini söyleyen Karakoç, “Biz günlük alıp günlük satarız. Kırıkkale’nin dört bir yanını gezseniz buradaki ürünü bulamazsınız. Ankara’dan direk getiriyoruz. Her türlü özeni, temizliliği gösteriyoruz. Ancak vatandaş Meyhoş’u tam anlamıyla bilmiyor. Burasının canlanması gerekir. Yetkililerin Meyhoş için yeni proje üretmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli