Anahtar Kelimeler:

DP`liler Cindoruk`a Ateş Püskürdü

DP`liler Cindoruk`a Ateş Püskürdü

Bu Parti Kendisine Oy Vermeyen Cindoruk İle Yürümez, Çiller Gelecek Sorun Bitecek.

 

Demokrat Parti Kırıkkale il başkanı Adem Tonga Parti genel Merkezi tarafından, Seçimlerde alınan "Başarısız il teşkilatı" olduğundan dolayı görevden alınmasına sert bir açıklama yaparak cevap verdi. Tonga, kendi partisine oy vermeyen genel başkan istemiyoruz dedi.
Tonga, “Bir parti düşünün Süleyman Soylu bıraktığında oyu %5`lerde olacak. Kırıkkale`de son seçimlerde 29 bin oy alacak. Belediye başkanlığını Bin 500 oyla kaybedecek. Türkiye`de en fazla oy alınan bir il olacak. Diğer taraftan, 2002 seçimlerinde DYP’yi bölüp bir parti kuracaksınız, memleketiniz Eskişehir`de 3 bin oy alamayacaksınız, sonra Demokrat Partinin başına birleştirici bir Genel Başkan olmaya kalkacaksınız. Cindoruk partiyi ekibiyle terk etsin" dedi.

En Kötü Döneminde Partimizdeydik

Tonga şöyle devam etti: 1992 yılında bu partinin kademelerinde görev almaya başladım. Babadan beri Menderesçiyiz. 2002 seçimlerinde Bugün Partimizin genel Başkanı olan Şahsın Partimizi bölmesiyle, barajı aşamadık. Zaten partimizi bölen Cindoruk`un ise 2002 seçimlerinde kurduğu parti Memleketi Eskişehir`de 3 bin oy alarak tarihe gömülmüştür. 2002 yılından itibaren bugüne kadar girdiğimiz bütün seçimlerde belirli bir ivme kazanamadık.
Tek Alternatif DP

Bugün Ak Parti’nin Tek Alternatifi DP dir, ama Cindorukla değil Tansu Çillerle bu iş olur. Cindoruk ve ekibini artık bu partiyi onuruyla, haysiyetiyle bırakıp kenara çekilmesini istiyoruz. Allah aşkına Sayın Cindoruk bırak git artık. Bu parti senin ve senin gibilerin yüzünden çok çekti. Biz bu partiyi menfaatleri uğruna seven genel Başkanlar istemiyoruz. Yeter artık yeter, çık git Sayın Cindoruk.
Halk Bize Sandıkta Cevap Verdi

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yanlış karar neticesinde halkımız bize gereken cevabı verip sandığa gömdü. 2007 seçimlerinde Eski Genel Başkan Soylu ile bir ivme yakaladık. Ama %5`lerde kaldık. Sonrasında ise bir türlü birleşemediğimiz Anap ile Merkez sağda, kendi partisine oy dahi vermeyen, oy kullandığı sandıktan bile partisine oy çıkmayan Hüsamettin Cindoruk ile DP çatısı altında birleştik. Sonuç yine hüsran, Genel başkanlık seçimlerinde onca söz veren, teşkilatlara destek vereceğini ifade eden Bir genel Başkan şimdi tutmuş bizi başarısız olduğumuzdan dolayı Görevden almıştır. Önce kendi başarısızlığına baksın. %5`lerde aldığı parti bugün üzülerek söylüyorum ki %1`lere düşmüştür.
Kendi Partimize Çalıştık

Bazı partiler belediye başkanı adayı bulamazken, Biz adaylar bulduk, 6 oyla, 112 oyla, Bin 500 oyla seçim kaybettik. Kırıkkale`de tarihinde görülmemiş bir oy aldık. Ama neden se bir iki kişinin keyfi için başarısız olduğumuzdan dolayı görevden alındık. Önce teşkilat Başkanını görevden alsın Sayın Cindoruk, biz en azından kendi partimize çalıştık, Teşkilat başkanı gibi Çankırı`da başka bir partiye çalışmadık. Biz en azından kendi partimize oy verdik. Genel Başkan gibi kullandığımız sandıktan DP`ye oy çıktı, başka partilere değil.
Birleştirici Olacağına Partiyi Dağıttı

28 Şubat döneminde Olayların çıkmasını sağlayan, Ülkeyi kaos ortamına sokan Bir insan olan Sayın Cindoruk Halktan gereken cevabı defalarca almasına karşın yine uslanmadı. Geldi Birleştireceğim diye Parti teşkilatlarını dağıttı. Tansu Çiller`i yarı yolda bıraktı. İl ilçe başkanları olarak çok ama çok sıkıntılıyız. Bir çok teşkilatımız kiralarını veremiyor. Ama biz bunlara rağmen parti bayrağını yere düşürmedik. Biz otuz bin oy almış bir teşkilatız Sayın Cindoruk, partiyi yüz üstü bırakıp kaçmadık. Dün, Bugün, Yarında biz bu partinin bir neferi gibi çalışacağız.
Partililer de Ateş Püskürdü

Tonga`nın bu açıklamalarının ardından parti teşkilatında bulunan vatandaşlar da Cindoruk ve ekibine ateş püskürdüler. Eski Adalet Partili 1936 doğumlu, Behsat Bedir isimli bir vatandaş, "Babadan Beri Menderesçiyiz. Cindoruk gibi başarısız sadece kendi menfaatlerini düşünen bir adamı burada istemiyoruz. Bırakıp gitsin bu partiyi" dedi. Yine il ikinci başkanı Mesut İncekaroğlu, “Adımız Demokrat Parti ama adımız gibi davranmıyoruz. Sayın Genel Merkez yöneticileri gelip halımızı hatırımızı sormuyor. Cesaretleri varsa görevden alacakları yere sandık kursunlar. Ama onlarda o cesaret nerede" dedi.
Haberkale


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu