Anahtar Kelimeler:

Durmuş`a Tepki Yağıyor

Durmuş`a Tepki Yağıyor

Kırıkkaleli Vatandaşlar, Peygamber Sözleri Sebebiyle Durmuş`a Tepkili.

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’un TBMM kürsüsünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan için sarf ettiği sözler, seçim bölgesi olan Kırıkkale’de büyük tepkiye neden oldu. Kırıkkaleliler Osman Durmuş’u “Bir dahaki seçimlerde Kırıkkale’den aday olmasın” diyerek set bir dille eleştirdi.
Ankara’da yayınlanan bir gazetenin muhabirleri, Osman Durmuş’un seçim bölgesi olan Kırıkkale’de cadde ve sokakları tek tek dolaşarak, Kırıkkalelilerin nabzını tuttu. Milliyetçi muhafazakâr bir şehir olma özelliğine sahip, aynı zamanda MHP’nin kalesi olarak adlandırılan Kırıkkale’de Osman Durmuş’a adeta öfke yağdı.
Sempati Yerini Öfkeye Bıraktı
Sağlık Bakanlığı döneminde Kırıkkale’ye kazandırdığı Yüksek İhtisas Hastanesinden dolayı hemşerilerinin sempatisini toplamış olan Osman Durmuş, Meclis kürsüsünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için sarf ettiği sözler ve sergilediği tavır nedeniyle sempatinin yerini, öfkeye bıraktığı gözlendi.
Umarız Kırıkkale Zarar Görmez
Çok ağır dille eleştirilen Osman Durmuş’un bu çıkışıyla Kırıkkale’nin adını da lekelediği kanaatini taşıyanlar dahi var. “Umarız Bu konuşmalardan dolayı Türk halkı, Kırıkkale’yi suçlamaz. Bundan dolayı da Kırıkkale cezalandırılmaz” şeklinde endişelerini dile getirenlerde bulunuyor.
İşte O Sözler
MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Erdoğan’ın eşinin GATA’ya başörtülü olarak hasta ziyaretine gidememesinde kullandığı peygamber ifadesi Meclis Genel Kurulu’nda kavgaya neden oldu.
Osman Durmuş, “Nejat Uygur’u ziyaret etmek isteyen Emine Hanıma Gülhane’ye gelmeyin demişler; Siz beyaz gömlekliler üç beş kuruş görünce kendinizi ne sanıyorsunuz? Peygamber olarak anılan bir Başbakanın, eşini nasıl kabul etmezsiniz, üç beş kuruş paranıza mı güveniyorsunuz” demişti.
İşte Kırıkkale’nin Nabzı
M.D. (Mobilyacı)
Osman Durmuş’ un mecliste alaycı bir şekilde konuşması hiç yakışık olmadı. Mecliste kimse kimsenin eşine laf atamaz. Bu bir saygısızlıktır. Bence, bu bir komplodur. Çünkü diğer milletvekilleri ses kaydı CD sini anında ibraz etmiştir.
F.Ö (Emekli)
Umarım Osman Durmuş’un Kırıkkale’ye gelmeye yüzü vardır. Bir Başbakanın eşine laf atılması çok büyük bir terbiyesizliktir. Durmuş, Başbakan’ı ve AKP’yi zan altında bıraktı.
İ. B. (Taksici)
Osman Durmuş belki haklı olabilirdi. Ama o ifadeyi alaycı olarak dile getirmesi onu orada küçük düşürmüştür. Sanıyorum ki seçim geldiği için herkes küçük kahramanlıklar yapmaya çalışıyor.
S.T (Berber)
Bende bir MHP’li olarak utanç duydum. Osman Durmuş’u kınadım. Karşıda ki koskocaman bir ülkenin Başbakan’ı. değerli bir hanımefendiye bu şekilde laf atması inanın bizleri derinden üzdü. Sanırım Osman Bey, hâlâ peygamber geleceğini düşünüyor.
S.C (İnternet Kafe İşletmecisi)
Umarım Osman Durmuş’ un konuşması için Türk halkı Kırıkkale’yi suçlamaz. İnşallah bizi Osman Durmuş gibi görmüyorlardır. Osman Bey bir daha Kırıkkale den aday olabilecek mi çok merak ediyorum. Tüm Türk halkından Osman Durmuş’un özür dilemesi gerekir.
V.K (Memur)
Emin olun Osman Durmuş’u o ifadeyi kullandıktan sonra kınadım. Sadece ben değil, ailem de o haberlerden sonra Osman Durmuş’un adını bile duymak istemedi. Ne demek peygamber ya? Osman Durmuş, peygamberlik ifadesini dahi ağzına almasın.
Y.A (Kahvehane İşletmecisi)
Haberleri kahvehanemizde izledik. Tüm müşterilerimiz Osman Durmuş’u kendi aralarında eleştirdi. Ve sonra haberleri kapatmamızı söyledi müşteriler. Çünkü kimse Osman Durmuş adını dahi duymak istemedi. Öfkeleri çok büyüktür. Biliyorsunuz ilimiz milliyetçi bir ildir. Dinine son derece saygılıdır. Hiç yakışmadı o söz ona
B.T (İşçi)
Sayın Osman Durmuş’un memleketimize yaptıklarıyla ve kendisiyle gurur duyuyordum bütün Kırıkkale gibi ama umarım bir daha Kırıkkale’den aday olmaz olursa da hezimete uğrar inşallah
Z.T (Memur)
Sayın Osman Durmuş’un yapmış olduğu malum meclis konuşmasından bir Kırıkkaleli olarak utandım. Kırıkkale Milletvekilleri neden olumlu bir icraatlarından dolayı değil de böyle güzel olamayan işlerle Türkiye gündemine geliyorlar.
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli