Anahtar Kelimeler:

Sen Niye Tekzip Etmedin?

Sen Niye Tekzip Etmedin?

Kardeşi Fatih Durmuş'un Peygamber Benzetmesine Osman Durmuş'tan Ne Tekzip, Ne Tepki Geldi.

 

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın GATA’daki hasta ziyaretine başörtüsünden dolayı alınmadığı tartışmaları sırasında, MHP Milletvekili Osman Durmuş’un gündeme getirdiği “Başbakan Erdoğan’a Peygamber” benzetmesinin aynısının Osman Durmuş’un da başına geldiği ortaya çıktı. Durmuş’un parti içindeki tavrından rahatsız olan kardeşi Dr. Fatih Durmuş’un, 24 Temmuz 2009 tarihinde bir basın açıklaması yaparak, ağabeyi Osman Durmuş’u ağır bir dille eleştirdiği belirlendi. Fatih Durmuş’un basın açıklamasında “Partiyi din, genel başkanı da peygamber olarak görmektedir” dediği öğrenildi. Başbakan`ın kendi partilisini benzetme dolayısıyla tekzip etmemek ve gereğini yapmamakla suçlayan Osman Durmuş`un kendisinin de kardeşini peygamber benzetmesinden dolayı tekzip etmediği ortaya çıktı.
MHP Kırıkkale Milletvekili, Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un kardeşi Fatih Durmuş’un 7 ay önce ağabeyinden için “Partiyi din, Genel başkanı da Peygamber olarak görmekte” şeklinde açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Fatih Durmuş o gündür bu gündür kendisine bir tekzip, eleştiri veya tepki gelmediğini de açıkladı.
Fatih Durmuş 24 Temmuz 2009 tarihinde Kırıkkale’de yaptığı basın toplantısında, Osman Durmuş’u ağır dille eleştirmiş şunları söylemişti. “Kendi siyasi ikbalini partisinde garanti görenler partiyi din, genel başkanı da Peygamber olarak görmekte, Ona göre tavır almakta, ona göre konuşmakta ve partililere tepeden bakan Jakoben anlayışı temsil etmektedir.”
Haberkale’de ve Kırıkkale’nin mahalli gazetelerinde de yayınlanan bu sözlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ne Osman Durmuş tarafından ne de MHP Genel merkezi ve il teşkilatı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamış olması dikkatleri çekiyor. Osman Durmuş meclis kürsüsünde, AKP Aydın eski il başkanı tarafından 3 yıl önce sarf edilen Peygamber sözlerine herhangi bir tekzip yapılmadığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmiş ve tavırlarıyla Mecliste kavga çıkmasına neden olmuştu.
Fatih Durmuş: Tekzip Gelmedi
7 ay önceki sözleri üzerine açıklamalarda bulunan Diş hekimi Fatih Durmuş “O gün ne dediysem bugünde sözümün arkasındayım. Ancak o gündür bu gündür bu söylediklerim basında yer almasına rağmen kimseler tarafından tekzip edilmediği gibi, her hangi bir eleştiri ve tepki de almadım” dedi.
‘Kafasını Kırın’la Başlamıştı
İki kardeş arasındaki kavga Osman Durmuş’un 2009 yılının Temmuz ayında Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Kongresi’nde söylediği sözlerle başladı. Durmuş o günkü konuşmasında partililere seslenirken gruptan ayrılan çalışma arkadaşlarını ağır bir dille eleştirdi. Eski partili Lüftü Bulanık için “kafasını kırın” diyen Durmuş, işin içine kardeşini de ekleyerek, ailesine karşılık partisini tercih ettiğini söylemesi, kardeş Durmuş’u çileden çıkardı. Yaklaşık 5 yıldır Osman Durmuş ile görüşmeyen Fatih Durmuş o konuşmadan hemen sonra ağabeyine şu cevabı verdi. “Bugüne kadar ismimi anarak siyasi pozisyonunu güçlendirmek istemeye çalışmasını manidar buluyorum. Ama artık yeter, bardak doldu taştı.”
Başkanı Peygamber Görürler Eleştirisi
Fatih Durmuş’un, o günlerde basın mensuplarına “Anlaşılan kendi siyasi ikbalini partisinde garanti görenler partiyi din, genel başkanı da peygamber olarak görmekte, ona göre tavır almakta, ona göre konuşmakta ve partililere tepeden bakan Jakoben anlayışı temsil etmektedir” dediği ortaya çıktı.
Haberkale

İlgili haber: Kardeşi de Durmuş’a Tepkili



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli