Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Terörizm Konferansı

Öğrencilere Terörizm Konferansı

Emniyet Müdürlüğü, Lise Öğrencilerini Terör Konusunda Bilgilendirdi.

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere `Gençlik ve Terörizm` konulu bir konferans verildi. Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Aydın Çalışkan tarafından verilen konferansa Kız Meslek Lisesi`nde okuyan 150 öğrenci katıldı.
2008-2009 eğitim ve öğretim yılında verilen konferanslarla 6 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Terörle Mücadele Şube Müdürü Aydın Çalışkan, "Emniyet Müdürlüğü olarak terörizm konusunda bilinçlendirilme konferanslarını Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak vermekteyiz. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında il merkezi ve ilçelerimizdeki 37 lise ve dengi okulda konferanslar verdik. Bu konferanslarda toplam 6 bin öğrenciye ulaştık. Konferanslara katılan 92 öğrenci için Çanakkale Şehitliği`ne, 135 öğrenci için Anıtkabir ve eski TBMM`ye gezi düzenledik. Ayrıca konferanslara paralel olarak 5 gün boyunca öğrencilerimize tiyatro gösterimi sunduk. Bütün bu faaliyetlerin toplandığı albümü bastırarak gezilere katılan öğrencilerimize ve okullarımıza dağıtımını yaptık." şeklinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sunum Yapıldı
Terörle Mücadele Şube Müdürü Aydın Çalışkan, Kırıkkale kamuoyu, öğrenci ve velilerden alınan olumlu yaklaşımlardan dolayı faaliyetlerin genişletilerek devam ettirildiğini ifade etti. Çalışkan; "Kırıkkale Emniyeti olarak bu konularda üzerimize düşen görevi yapabilmek amacıyla bu yılda faaliyetlerimizi genişleterek devam ettireceğiz. 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde il merkezinde okullarımızda konferanslar verilmeye başlandı. Bugün Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerine Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu`nda terör ve terör örgütlerinin eleman temin etme yöntemleri, gençlerin terör örgütlerinin etkilerinden korunma yolları, örgüt mensuplarının yaş ve öğrenim durumları, örgütlerin gelir kaynakları, eylem şekilleri, neden ülkemizin terör tehdit altında olduğu konu başlıklarında bilgiler aktaran sunumlar yapıldı." diye konuştu.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı