Anahtar Kelimeler:

Devlet Övünç Madalyası Verildi

Devlet Övünç Madalyası Verildi

Bir Şehit Polis Ailesiyle 2 Malül Polise Devlet Övünç Madalyası.

 

Kırıkkale’de bir şehit polis ailesiyle 2 malul polis memuruna Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi.
Düzenlenen törende 13 Temmuz 2007 yılında Diyarbakır`da şehit düşen Polis Memuru Hüsamettin İnci`nin 5 yaşındaki oğlu Berat İnci`ye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı`nı Vali Hakan Yusuf Güner verdi. Vazife malulü emekli idari polis memuru Sebahattin Tosun ve vazife malulü Polis Memuru Ömer Faruk Erkan da Devlet Övünç Madalyası ve beratlarını Vali Güner`in elinden aldı. Törenin ardından şehit yakınlarına ve malul polislerin yakınları ile törene katılanlara çeşitli ikramda bulunuldu.
Büyüyünce Baş Komiser Olacak
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen törene il idarecileri, askeri personel, emniyet personeli ve şehit aileleri katıldı. Madalya töreninde babasını Diyarbakır`da şehit veren Berat İnci`nin sözleri herkesi duygulandırdı. İnci, büyüyünce baş komiser olmak istediğini söyledi.
Şehitlere Ölüdür Diyemeyiz
Ülkenin birliği ve beraberliği için görevi başında şehit düşen emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından 150`den fazlasının Kırıkkaleli olduğunu açıklayan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkaleli bazı güvenlik görevlilerinin de gazi ve malullük mertebesine ulaştığını ifade etti. Türk milletinin tarih boyunca şehitlik ve gaziliğe önem verdiğini belirten Güner, “İnsanlarımız vatan, millet ve kutsal değerler için yapmış olduğu mücadeleler de `Ölürsem şehit, kalırsam gazi` inancıyla feragat ve fedakârlıkla canını ortaya koymayı bilmiştir. Şehitlerimize ölüler dememiz asla mümkün değildir. Onlar bizimledir ve sonsuza kadar yaşayacaklardır.” dedi.


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu