Anahtar Kelimeler:

Yatırım Yapmayanın Arsası Alınıyor

Yatırım Yapmayanın Arsası Alınıyor

Organize Sanayi Bölgesi`ndeki Boş Arsalar İçin Düzenleme.

 

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için alınmış ancak bahçe olarak kullanılan arsalara el konulacak. Yatırım yapmamakta direnenler için yasal yollara başvurulacak.
OSB Yönetimi yaptığı son toplantısında atıl vaziyette bekletilen arsaları gündeme getirdi. Kırıkkale Organize sanayi bölgesinin daha aktif hale gelmesi amacıyla, boş arsaların sahipleri tarafından değerlendirilmesi için yatırım yapılması istenecek. Arsa sahibinin verilen süreye kadar yatırım yapmaması halinde ise yasal yollarla arsalar tekrar OSB’ye kavuşturularak, gerçek yatırımcılara sunulacak. Başkan yardımcısı Sami Özdemir Kırıkkale OSB’de bu manada 8 parsel arsa bulunduğu ifade ederken, bunların yanı sıra 5 yeni parselin daha kazandırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
İade Talebi
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, haftalık toplantı sırasında ciddi bir çalışma yapmak için harekete geçti. OSB’ye yeni arsalar kazandırmak için arayış içerisine giren yönetim kurulu üyeleri, yıllar önce yatırımlar için alınmış fakat bir türlü değerlendirilmemiş arsaların, arsa sahiplerinden iade etmesi talebi kararı alındı. Arsalarını vermek istemeyenlerden ise yasal yollarla işlem yapılacak.
Adeta Bahçe Olarak Kullanılıyor
Yatırım için alınmış fakat üzerine fabrika ve ya üretim tesisi yapılmamış 8 adet parselin olduğunu söyleyen OSB Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, “Birçok kişi yıllar önce buralardan arsayı almış fakat bir çalışma yapmamış. Adeta bahçe olarak kullanılıyor. Yatırımlar için yeni yer kalmaması üzerine bir çalışma başlattık. Bu çalışmamız ile yeni yatırımlar için OSB’mize yeni arsalar kazandıracağız” dedi.
OSB Daha Hızlı Gelişecek
Değerlendirilmeyen 8 parselin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesine 5 yeni arsa kazandırılması için çalışma başlattıklarını belirten Özdemir “Yeni yönetimiz başarılı çalışmalara imza atacak. OSB’nin arka taraflarında bulunan boş arsalara OSB’ye katmak için gerekli yerlere başvuru yapacak. Böylelikle Kırıkkale OSB daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde gelişecek” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı