Anahtar Kelimeler:

Satılık Camii

Satılık Camii

Fırınlı Camii`nin Arazisinin Satılacağı İddia Edildi.

 

Kırıkkale’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Fırınlı Camii’nin arazisinin özel mülk olduğu, mirasçıların aralarında anlaşamadıkları için camii arazisinin satışa çıkarılacağı iddia edildi.
Kırıkkale’nin en eski ibadethanelerinden olan Cengiz Topel Camii (Fırınlı Camii) arazisinin bir vatandaş tarafından zamanında bağışlandığı şimdilerde ise mirasçılar arasında anlaşmazlık doğduğu bu sebeple camii arazisinin satışa çıkarılacağı öne sürüldü. Kayseri’de ikamet eden mirasçıların kararları ile ilgili açıklamayı ileriki günlerde yapacakları öğrenildi.
Kırıkkale’de Cumartesi pazarı mevkiinde bulunan Fırınlı Camii’nin bulunduğu arazinin satışa çıktığı iddia edildi. Alınan bilgilere göre mülk sahibi olan bir vatandaşın ölümünün ardından arazinin çocuklarına kaldığı ve bu kişilerin araziyi satışa çıkardığı belirtildi. Yaklaşık 1 yıl önce yaşanan olayın bu yılda tekrar gündeme gelmesi camii cemaatini tedirgin etti. Ayrıca Fırınlı Camii’nin bulunduğu arazinin satışının ardından o bölgeye farklı bir proje hazırlandığı öğrenildi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli