Anahtar Kelimeler:

Girişimci Kadınlara Mikro Kredi

Girişimci Kadınlara Mikro Kredi

Mikro Kredi Servisi Kırıkkale`de Hizmet Vermeye Başlıyor.

 

Kırıkkale Valiliği bünyesinde, İl Özel İdaresince yürütülen ‘Yoksullara Mikro Kredi Verilmesi Projesi’ ve Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve İl Özel İdaresince yürütülen ‘İlimizde Bulunan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunması ve Değerlendirilmesine Yönelik Yapılan Çalışmalar Projesi’ ile ilgili bilgilendirilme toplantısı düzenlendi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Kırıkkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ortaklaşa düzenlenen bayanlara yönelik Mikro Kredi Servisi Kırıkkale’de hizmet vermeye başlayacak. Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Keskin Belediye Başkanı Prof. Dr. Bayram Sakallı, İl Özel İdare Sekreteri Atanur Aydın, Türkiye Gremeen Programı Ankara Bölge Müdürü Esat Akgül katıldı.
İki Proje
Kırıkkale’de ki projelere önem verdiklerini dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, “İki önemli ana konuda proje çalışmamız var. Mikro kredi Türkiye’de birçok ilde uygulanmaktadır. Kırıkkale’de ilk defa bu tür bir uygulama yapılacaktır. Bu proje uygulamaları bir kurumda uygulanan bir proje değil. Bu projeden istifade edecek olan fakir vatandaşlarımız olacaktır. Buda bizim için çok önemlidir. Kültür varlıkları projede ise Keskin bu bölgede kültürel olarak yüksek yoğunluklu bir ilçe. Bu çerçevede iki projede ilgili yerler tarafından kabul edildi. Kütüphane olarak kullanılan tarihi tescilli bir yapının Hacı Taşan Kültür Sanat Müzesine Kaymalık ve Keskin Belediyesi tarafından dönüştürülmesi sağlanacak” diye konuştu.
Taşınmaz Kültür Varlıkları
Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payı projeleri hakkında bilgi veren İl Özel İdare Sekreteri Atanur Aydın, “13.04.2005 tarih ve 25785 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Kültür Varlıklarının korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik’ in 12. maddesi gereğince 20.01.2010 tarih ve 214 sayılı Valilik Makamının olurları ile taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payı başvuru değerlendirme komisyonu oluşturulmuştur. Valimiz Sayın Hakan Yusuf GÜNER’ in himayelerinde Kırıkkale İl Özel İdaresi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda Keskin İlçesinden; Sulu Mağaranın Koruma Amaçlı İmar Planı, Taş Mektep binasının restorasyon projesi, komisyon tarafından katkı payı yardımı yapılmasına karar verilmiştir” şeklinde konuştu.
Teminatsız ve Kefaletsiz Kredi
Mikro kredi uygulaması hakkında bilgi veren Aydın, “Gençlik ve spor, sağlık, tarım, sanayi ve ticaret; Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, kültür, sanat, turizm, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları; ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde yapmakla görevli ve yetkilidir. Teminatsız ve kefaletsiz olmak şartıyla, aynı mahalle veya köyde ikamet eden ve benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan beş kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulacak grup üyelerine geri ödemeli olarak verilen kredidir”
Mikro Kredi Nedir?
Mikro Kredi hakkında bilgi veren Türkiye Gremeen Programı Ankara Bölge Müdürü Esat Akgül “Mikro kredi, isminde de anlaşılacağı üzere küçük miktarda krediler demektir. Çalışan ya da çalışma kararında olan, iş yapma fikri olup sermayesi olmayan yoksun kadınlara 100 TL ile 700 TL arasında verilen kredilerdir. 1 yıl içinde uygulanacak ödeme planında haftalık taksitlerle anapara ve hizmet bedeli 46 hafta içerisinde geri alınır. Faiz uygulanmamaktadır. Yalnızca Mikro kredinin işletme maliyetlerinin karşılanması için, verilen hizmetlerin karşılığı olarak bir hizmet maliyeti alınmaktadır” dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu