Anahtar Kelimeler:

Beylerbeyi İle Yenişemedik

Beylerbeyi İle Yenişemedik

MKE Kırıkkalespor, Kendi Evinde Karşılaştığı Beylerbeyi İle Berabere Kaldı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Üçüncü Lig Üçüncü Klasman Grubu’nda MKE Kırıkkalespor kendi saha ve seyircisi önünde İstanbul temsilcisi Beylerbeyspor ile 1-1 berabere kalarak evinde çok önemli iki puanı kaçırmış oldu.
Güneşli fakat rüzgarlı bir Kırıkkale gününde ve güzel bir zeminde karşı karşıya gelen iki ekipte ilk yarıda ev sahibi Kırıkkalespor daha etkili bir oyun ortaya koyarken, ikinci yarıda deplasman ekibi Beylerbeyispor daha atak bir oyunla beraberliği yakaladı ve her iki ekibin mücadelesinden galip çıkan olmayınca puanlar paylaşıldı.
Başpınar Stadı’nda maçın ilk yarısında Kırıkkalespor orta sahayı kalabalık tutup, hızlı hücumlarda etkili olunca rakip kalede etkili oldu. Fakat bu etkili ataklarda gol yollarında etkili olamayınca ilk yarıda ancak tek gol bulabildi.
Kırıkkalespor özellikle ilk yarıda sağ kanadı etkili kullanırken, Metehan, Kırıkkalespor’un geliştirdiği birçok pozisyonda takımını sürükleyen ve takımının gol pozisyonu bulmasında başrolü oynayan oyuncu oldu.
Maçtan Dakikalar
3. Dakikada sağ kanattan gelişen Kırıkkale atağında Metehan’ın kaleye paralel ortasında Uğur’un kafa vuruşu top üstten auta gitti.
6.Dakikada sağ kanattan Metehan ortasında rakip savunma topu uzaklaştıramadı. Topa dokunan olmayınca sol direkte topla buluşan Murat topu filelere göndererek durumu 1-0 yaptı.
14. Dakikada sağ kanattan Metehan’ın güzel ortasında Özkan’ın kafa vuruşu kaleci Mehmet’te kaldı.
32. Beylerbeyinden Emin sarı kart gördü.
34. Dakikada ceza sahası çizgisinde Uğur’un ara pasıyla Metehan kaleci Mehmet’le karşı karşıya kaldı, fakat topun hızını ayarlayamayınca top kalecide kaldı.
40. Dakikada yaklaşık 35 metreden Özkan’ın kullandığı serbest vuruşta top kalecide kaldı.
Bu ataktan başka ilk yarıda önemli bir pozisyon olmayınca ilk yarıyı Kırıkkalespor 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıya daha iyi başlayan deplasman takımı Beylerbeyispor bulduğu hızlı ataklarla Kırıkkalespor kalesinde etkili olmaya çalıştı bunda da başarılı oldu ve ikinci yarıdaki tek gol geldi. Beylerbeyispor ikinci yarıda daha atak ve etkili oynadı. Kırıkkalespor 1-0’ı koruma stratejisi üzerine kurulu bir oyun ortaya koyda.
Maçın 60. dakikasında Beylerbeyispor’lu Yavuz’un şutu üst dikekten döndü, dönen top Yavuz’un önüne düştü, Yavuz’un sert şutu kaleci Mehmet Ali’de kaldı.
Maçın 74. dakikasında Beylerbeyispor’dan Cem’in, Kırıkaklespor ceza sahası içinde oluşan karambolde sert şutu fililere gitti durum bu golle maça 1-1’lik eşitlik geldi.
86. Dakikada Murat aldığı topla bütün rakiplerin teker teker çalımlayarak ceza sahasına girdi kaleye vurmak yerine pası tercih edince Kırıkkalesor bir golden oldu.
Bu ataktan sonra her iki takımda bu sonuca razı bir oyun ortaya koydu ve maç 1-1 sona erdi.
Maçın bitişi düdüğü iki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. Polis araya girerek iki takım arasındaki olayların büyümesini önledi.
Haberkale


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı