Anahtar Kelimeler:

Kamyoncular Kooperatifi`ne Saldırı

Kamyoncular Kooperatifi`ne Saldırı

Kamyonculara Pompalı Tüfeklerle Ateş Açan Saldırganlar 3 Kamyoncuyu Yaraladı.

 

Bu haber ilk kez ve sadece Haberkale.com`da! İlk bilen sizsiniz!
Kırıkkale’nin göbeğinde Kamyoncular Kooperatifi’ne dün akşam saatlerinde eli silahlı kişiler tarafından baskın yapıldı. Pompalı tüfeklerle kooperatifte bulunan kamyoncuların üzerine ateş açan saldırganlar 3 kamyoncuyu yaraladı.
Yenimahalle Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan S.S Kırıkkale Kamyoncular Motorlu Taşımacılar Kooperatifi’nin bürosuna dün akşam saat 18.00 sıralarında pompalı tüfekli baskın yapıldı. Kooperatif giriş kapısı önünde Ali Başer isimli kamyon şoföründen haraç almak istediği iddia edilen ve kamyon şoförünü darp etmeye başlayan bir kişiye diğer kamyon şoförlerinin müdahale etmesi üzerine, söz konusu kişinin akrabası olduğu iddia edilen bir grup tarafından kamyoncuların üzerine pompalı tüfeklerle ateş açıldı.
2’si Ağır 3 Yaralı
Açılan ateş sonucu Ali Başer (65) isimli kamyon şoförü yüzünden yaralanırken, kurşunların hedefi olan İlyas Elri (40) ve Ali Yumuş (38) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine çağırılan 112 ambulansıyla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen yaralılardan Elri ve Yumuş’un durumlarının ağır olduğu öğrenildi.
Polis Yoğun Güvenlik Önlemi Aldı
Saldırının ardından emniyet güçleri, S.S Kırıkkale Kamyoncular Motorlu Taşımacılar Kooperatifi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, olaya karıştığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı.
Kooperatif Başkanı: Artık Yeter
Konuyla ilgili Haberkale’ye açıklamada bulunan S.S Kırıkkale Kamyoncular Motorlu Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Nizamettin Yiğit, saldırıyı gerçekleştirenlerin kooperatif yakınlarında oturan ve Güneydoğu’dan göçüp gelen aşiret mensupları olduğunu kaydederek, “Biz Kırıkkaleli 350 şoför esnafı olarak kooperatifimizin yakınındaki aşiretlerden dolayı çok sıkıntılıyız. Araçlarımıza saldırıyorlar, tırlardaki yüklerimizi çalıyorlar. Çok sayıda kamyoncu arkadaşımız bu gibi olaylara maruz kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Valimizden bu olaya el atmasını istiyoruz. Kırıkkale’nin göbeğinde can güvenliğimizden endişe etmeye başladık. Yaşanan bu son olay da artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Yaralı arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Tüm şoför arkadaşlarımızla, tır ve kamyonlarımızla beraber Cumhuriyet Meydanı’na inerek eylem yapacağız, devletimiz bize sahip çıksın” diye konuştu.
 


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı