Anahtar Kelimeler:

Kadınlar Günü Kutlandı

Kadınlar Günü Kutlandı

Kadınlar, Sosyal Hizmetler Binasında Buluştu.

 

Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sosyal hizmetler binasında kutlandı. Ev hanımı çalışan bayan öğrencinin katıldığı kutlamada kadın konulu kitaplar sergisi ve el işi  takı tasarım ve konfeksiyon stantı gezildi.
Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasındaki kutlamaya Vali Hakan Yusuf Güner’in Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdür Kadri Kartal, , İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Zühtü Bozdemir ve çok sayıda ev hanımı öğrenci ve çalışan bayan katıldı. Dünya kadılar günü oluşumunu anlatan ilk konuşmayı yapan İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Zühtü Bozdemir ‘Bizi doğuran analarımız .bizi büyüten yetiştiren analarımız Kadınları en yüceleridir. Yasalar kadını erkekle eşit saymakta . Kadın demek nezaket demektir. Zarafet demektir. Yokluğa katlanmak, varlığa sevinmek demektir’ kadınların fedakarlığı ve hoşgörüsünden bahsetti.
Vali Hakan Yusuf Güner ise, ‘’Kadının tarihte çok önemli yerlerde üstünlüğü fedakarlıklarını doymuşuzdur.Kadınların toplumun temel taşıdır.Kadınlar bizim baş tacımızdır Aile bireyleri ayakta tutan kadınlardır. Anneliğin kutsal olduğunu bilmekteyiz . Onun için anneliğe saygı duymalıyız.. İl içerisinde idari sorunlarınız olursa şayet, kapımız her zaman açıktır” şeklinde konuştu. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise kadın hakları üzerine bir konuşma yaparak, günümüze kadar yapılan haksızlıkların yavaş ,yavaş kaybolduğunu belirtti. ‘Ülkemizde kadın haklarına yönelik çalışmalar yetersiz. Sosyal ve ekonomik olarak gelişmiş olmalıyız’ diyen Korkmaz, kadınların eli değdiği işlerin zarif ve estetik olduğunu söyledi. Yapılan kutlama töreninde Kırıkkale Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri de ‘kadın meslek gruplarını’ tanıtan bir oyun sergilediler. Güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri özel hazırladıkları müzik dinletisi sundular.Misafir konuklar Kırıkkale Halk kütüüphanesi kadın konulu kitap ve mefruşat sergisini gezdiler.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli