Anahtar Kelimeler:

Tarım Bilgisi Kazandırdı

Tarım Bilgisi Kazandırdı

Bayan Çiftçiler Yarışma Sonucu Çamaşır Makinesi Kazandılar.

 

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor isimli bilgi yarışması Kırıkkale`de renkli görüntülere ve kıyasıya bir çekişmeye sahne oldu. Kırıkkale merkez dahil olmak üzere 9 ilçeden 18 bayan çiftçinin katıldığı yarışmada sorulan 15 sorunun 14`ine doğru cevap veren Karakeçili’li kadınlar birinci oldu.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgi yarışmasına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.
81 İlde Yarışma Düzenleniyor
Yarışmadan önce bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım ve bilgilendirme çalışmaların sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla her yıl 81 ilde yarışmalar düzenlendiğini belirtti.
Çamaşır Makinesi Kazandılar
Kıyasıya süren yarışmada, yarışmacılara çiftçilik, tarım aletleri, ürün yetiştirme ve teknik bilgiler içeren 15 soru soruldu. Yarışma sonunda 15 sorudan 14 soruya doğru cevap vererek 140 puan toplayan Karakeçili ilçesinin bayanları birinci oldu. İkinciliği elemelerde yapılan kıyası çekişme sonrasında 180 puanla Çelebi ilçesi ve Üçüncülüğü ise 160 puanla 2008 ile 2009 yılının birincisi olan Balışeh ilçesi oldu. Birinci ve ikinci olan yarışmacılar Çamaşır Makinesi kazandılar. Ayrıca dereceye giremeyen bütün yarışmacılara çeyrek altın, verildi. Günün anısına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve kadın çiftçiler fotoğraf çekindiler.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli