Anahtar Kelimeler:

Yeni Hastaneye Pekdoğan İtirazı

Yeni Hastaneye Pekdoğan İtirazı

Eski Başkan Mustafa Pekdoğan, Yeni Hastanenin Yerinin Yanlış Olduğunu Söyledi.

 

Kırıkkale şehir merkezindeki hastanelerin yıkılması ve Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesine 9 katlı ek hastane binası yapılması çalışmalarının üzerine basın toplantısı düzenleyen Kırıkkale Belediye Eski Başkanı Mustafa Pekdoğan, İl merkezinde yapılan çalışmaların halka olumlu değil olumsuz yansıyacağını kaydetti. Yeni hastane binası yapılacak bölgenin 9 kata değil 3 kata bile uygun olmadığını belirten Pekdoğan, "hizmet yapmasınlar diyen yok ama doğru yere yapsınlar" dedi. TOKİ’nin Kırıkkale’ye fayda sağlamadığını belirten Pekdoğan, bundan sonra ne gibi fayda sağlayacağının ise merak konusu olduğunu kaydetti.
Yüksek İhtisas Hastanesi otoparkına 9 katlı ek hastane binası yapılmasının doğru bir karar olmadığını dile getiren Pekdoğan, hastanenin yapılmaması için dava açtığını açıkladı. Pekdoğan, “Bu konuda vatandaşlarımızın can güvenliğini ön planda tutarak Kırıkkale İdare Mahkemesine müracaat ettim. 8 Mart 2010 tarihînde itibariyle 9 kata izin veren imar planının iptali için Yahşihan Belediye’sine dava açtım. Yürütmeyi durdurma talep ettim” şeklinde konuştu.
Kırıkkale’yi Ruhumla Seviyorum
Kırıkkale Belediye Eski Başkanı Mustafa Pekdoğan, düzenlediği basın toplantısında Kırıkkale’de yapılan yatırım çalışmaları hakkında ağır eleştirilerde bulundu. Kırıkkale sevgisinin çok büyük olduğunu belirten Pekdoğan, “Ben bu memleketi kalbimle değil, aklımla değil ruhumla seviyorum. Çünkü kalpteki sevgi bir gün bitebilir. Akıldaki sevgi ise kaybolabilir. Ancak ruhumdaki sevgi ilelebettir” diye konuştu.
Üniversiteyi Merkezden Kaçırdılar
Şehir merkezinde ki hastanelerin yıkılma planlarına değinen Pekdoğan, bu durum gerçekleşmesi halinde Kırıkkale’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğini söyledi. Pekdoğan, “3 iktidar milletvekili ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz acaba bu ayıbı övünerek mi taşıyorlar? Bildiğiniz gibi Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane inşaatı, Üniversite Kampus alanı içinde 2009 yılında başladı. Yani Yahşihan sınırlarında yapılacak ve hizmete girecek. Fakülte yaklaşık 12 yıldır kullandığı şehir merkezinden taşınacak. Tıp Fakültesini Şehir Merkezinde tutmamız veya yer göstermemiz gerekirken, sağ olsunlar Üniversite Hastanemizi de şehir merkezinden kaçırdılar. Şimdi sayelerinde üniversitenin tüm bölümleri şehir merkezinden ayrılmış oldu” dedi.
Vatandaş, Şehir Dışındaki Hastaneye Nasıl Gidecek?
“Yahşihan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Kendi ilçesinin mücavir alanı içinde tıp fakültesinden başka 2. bir hastane daha yaptırmak için bütün imkânlarını seferber ederken, bizim Belediye Başkanımız çaba sarf etmek şöyle dursun kendi şehrindeki hastaneleri göndermekte, taşınmasını adeta alkışlamaktadır. Alan memnun satan memnun durumunda. Kırıkkale şehir merkezinde yaşayan yaklaşık 55 bin emekli îşçi ya da memurun şehir merkezindeki hastanelerini yıkarak yerine dolmuş ya da otobüs, 2 vesaitle gidiş dönüş ile vatandaş 6 lira vereceğine göre, vatandaşlara hizmet ettiğini kim iddia edebilir? Bu hizmet midir yoksa eziyet ve halden anlamamak mıdır? Ayrıca hemşerilerimiz saat 6’dan sonra yahut gece 12 den sonra hastalansa cebine taksi parasını kim koyacak Belediye Başkanı mı? Yoksa vekiller mi? Tok açın halinden ne anlar?” dedi
Kırıkkale Değil, Yandaşlar Kazanacak
Hastanenin il merkezinde yapılabilecek yerlerine örnek gösteren Pekdoğan, bu kararın hep birlikte verilmesinin doğru olacağını söyledi. Pekdoğan, “Şehir merkezinde herkese aynı uzaklıkta hâlihazırda Atatürk bulvarında MKE’nin lojmanlarının yıkıldığı boş alanlara olabilir. Yine MKE’nin Pirinç Fabrikasının bahçesine yapılabilir. Adliye Sarayımızın karşısında MKE lokalinin önündeki yıkık virane yere diğer makine kimya fabrika alanlarındaki boşluklara uygundur” TOKİ’nin Kırıkkale’ye yapacağı konutlara da değinen Pekdoğan, bu yapıtların zenginlere yarayacağını söyledi. Pekdoğan, “TOKİ Kırıkkale’ye 500 adet lüks konut yapacakmış. Bu şehirdeki 500 zenginimiz kendi dairelerini satıp bu daireleri kapış kapış satın alırlar mı? Peki, bunun şehrimize ne gibi bir faydaları var? Ne olacak sonucunda belirteyim. Şehirde ne kadar müteahhidimiz varsa iflas eder. Şehirde ne kadar inşaat işçimiz ustamız varsa işsiz kalır. Şehirde ne kadar inşaat malzemesi satan esnafımız, tüccarımız varsa kepenk kapatır. Giderayak ihaleyi düzenleyenler ile ihaleyi alan büyük firmalar, yandaşlar para kazanır. Daha önce de gördük içlerinde Kırıkkale’den bir işçi bile çalıştırmadılar mı? Demek ki amaç vatandaşa hizmet değil? Vatandaşa eziyettir. Tüm vatandaşlarımız bu İşe önayak olan kişilerin giderayak ihale suretiyle birilerinin ceplerini doldurmak olduğunu görmektedirler” diye konuştu.


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu