Anahtar Kelimeler:

Bodur`un Son Yolculuğu

Bodur`un Son Yolculuğu

Memduh Bodur Son Yolculuğuna Böyle Uğurlandı.

 

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur için dün Hacılar’da cenaze töreni düzenlendi. İşte Haberkale’nin cenaze töreninde edindiği izlenimler ve törenden önemli kareler.
Suikasta kurban giden Memduh Bodur için Hacılar tam bir yas havasına bürünmüştü. Belediye binası, Bodur’un evi ve Belediye’ye ait otobüslere siyah bayraklar asıldığı görüldü.
Tören öncesi ve sonrasında beldede Jandarma kuş uçurtmadı. Her köşe başında ekiplerle güvenliği sağlayan Jandarma, istenmeyen olayların yaşanmasında engel oldu.
Cuma namazının ardından Ankara’dan otopsi yapıldıktan sonra yıkanıp getirilen Bodur’un cenazesi beldeye ulaştığında, her yanı ağıt ve yakarış sesleri kapladı.
Cenaze ilk olarak helallik alınması için Bodur’un evinin önüne getirildi. Burada kadınların yaktığı ağıtlar ve ağlamaları yürekleri dağladı. Bodur’un yakınlarının sinir krizleri geçirdiği görüldü.
Cenaze buradan sonra Hacılar meydanına getirildi. Cenazenin buraya getirilişi sırasında da duygulu anlar yaşandı. Hacılarlı erkekler, Bodur’un tabutunun üstüne kapanarak uzun süre ağladı ve namazın kılınışı belli bir süre gecikmeye uğradı.
Kılınan cenaze namazında, törene katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oldukça yorgun ve üzgün olduğu gözlerden kaçmadı.
Kılınan cenaze namazının ardından Bodur için başkanlığını yaptığı Belediye binası önünde de mini bir tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Bodur’un tabutu eller üzerinde Hacılar mezarlığına getirildi.
Kadınlı erkekli yüzlerce kişi, Bodur’a son görevini yapmak için Hacılar Mezarlığı’na akın etti.
Mezarlığa yürüyen kortejde zaman zaman kimi şahıslar tarafından AKP ve katil zanlısının kendisi ve ailesi aleyhine yüksek sesle sözler söylendiği görüldü.
Bodur’un cenazesi daha önceden kendisi için açtırılan mezara gözyaşları içinde koyuldu. Mezara toprak atanlar arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Saadettin Saran da yer aldı.
Bodur’un cenaze törenine çok sayıda siyasi, bürokrat ve vatandaş katıldı. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da törene katılanlar arasındaydı.
Törene Kırıkkale milletvekillerinden üçü katılırken tek katılmayan isim AKP’li Mustafa Özbayrak oldu. Özbayrak’ın katılmamasına gerekçe olarak, yerel seçimler öncesinde rakip safta yer alan Bodur için sarf ettiği ve oldukça ses getirip tepki gören “Biz Ankara’dan izin vermediğimiz sürece siz burada taş üstüne taş koyamazsınız” şeklindeki tehditvari sözleri gösterildi.
Cenazenin defnedilmesinin ardından katılanlara kıymalı pide, ayran, lokum ve gül suyu ikram edildi.
 


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu