Anahtar Kelimeler:

Helva Gecesinde Buluştular

Helva Gecesinde Buluştular

Çankırılılar Helva Gecesinde Buluştu.

 

Kırıkkale’de yaşayan Çankırılar, helva gecesinde bir araya geldi. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’in de katıldığı gecede, dev kazanda yapılan helva gelen misafirlere ikram edildi.
Yere bağdaş kurularak oturtturulan misafirlere, helvanın yanında ayran ve çayda ikram edildi. Yapılan program gece geç saatlere kadar devam etti.
Mükemmel Tat
Yarenlerin arasında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, yapılan bu gibi programlar sayesinde, kültürlerin birleştiğini söyledi. Çankırı’nın kendine has helvalarının bulunduğunu öğrendiğini açıklayan Müdür Peker, yapılan helvanın görünüşünün ve tadının mükemmel olduğunu belirtti.
Her Yıl Düzenleniyor
Her yıl helva gecesi düzenlediklerini açıklayan Kırıkkale Çankırılar Derneği Başkanı Cengiz Şengün, “Gece sayesinde Kırıkkale’de yaşayan hemşerilerimiz bir araya gelme fırsatı buluyor. Bu sayede yıllardır birbirini görmeyen insanlar, bir araya geliyorlar.” dedi. Helva gecesinin büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Şengün, bu geleneğin bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.
Asıl Amaç Sohbet
Helva gecelerinin asıl amacının sohbet, dayanışma ve paylaşma olduğunu ifade eden Çankırılı Rıza Aydoğdu ise, “Geceye çağrılan edebiyatçılar, şairler, bilim ve din adamları dinlenir, onların bilgilerinden istifade edilir. Menkıbeler, kıssalar, fıkralar anlatılır. Deneyimler aktarılır. Helva gecesi nezih bir sohbet ortamıdır.” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli