Anahtar Kelimeler:

Bodur Üzüntüsü Devam Ediyor

Bodur Üzüntüsü Devam Ediyor

Kırıkkale ve Hacılar, Memduh Bodur`a Ağlıyor.

 

Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur’un elim bir suikasta kurban gitmesinin ardından, yakınları ve sevenleri, Bodur’un Hacılar’ da ki evine akın ediyor. Gerek Hacılar gerekse Kırıkkale halkının olaya öfkesi dinmiyor. Alparslan Pehlivanlı’nın ardından, 16 yıl sonra siyasi cinayet işlenmesi herkesi üzdü. Kırıkkale 16 yıl içinde iki yiğit evladını kaybetti.
Bu arada cinayeti işleyen zanlının işten çıkarılmadığı, hatta bu ay ki maaşını dahi aldığı ortaya çıktı. Zanlı Bülent Koyuncu için bazı ulusal ve yerel basın kuruluşları, haberlerinde işten çıkarıldığı için Bodur’u öldürdüğü ifade etmişlerdi. Oysa Koyuncu, işten çıkarılmamış hatta maaşını her ay düzenli olarak almış bir belediye çalışanıydı.  Koyuncu’nun elinden tutup Belediye’de iş, kadro veren ve her türlü konularda kendisine yardımcı olan Belediye Başkanı Memduh Bodur’du. Bodur’un hak etmediği bir şekilde öldürülmüş olmasını hiç kimse kabullenmiyor.
Öfke Yağıyor
1994 yılında Alparslan Pehlivanlı’nın öldürülmesinden sonra, Kırıkkale tarihin de ilk kez siyasi bir cinayetin yaşanması, toplumun genelinde öfkenin doğmasına neden oldu. Hacılar’ da 3 dönem belediye başkanlığını kazanan ve yaptığı hizmetlerle Türkiye genelinde adından sıkça söz ettiren Memduh Bodur’ un hunharca öldürülmesi, şehirde büyük bir öfkenin yanı sıra, farklı tartışmaları da beraberinde getirdi. Koruma istemesine rağmen resmi makamlardan onay verilmediği iddiası gündeme taşındı. Bodur’un yakınları da cenaze töreni sırasında bu konu hakkında sitemlerde bulunmuştu. İlgili makamların bu konuya bir açıklık getirilmesi isteniyor.
7’den 70’e Sevgi Seli
7’den 70 e herkesin gönlüne taht kuran Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur’un cenazesi, toplumun her kesiminden binlerce kişiyi bir araya getirdi. Kırıkkale’den ve birçok ilden binlerce kişi Bodur’un ailesine taziye ziyaretinde bulunmaya devam ediyor. Cinayetle ilgili ulusal basında çıkan haberlere yapılan yorumlarda da Bodur’un katledilmesinin ülke genelinde büyük yankı yaptığı şeklinde yorumlanıyor.  
Büyük Üzüntü
Kasabada özellikle çocuklar hafta sonu Memduh Bodur’a mezarı başında dua ettiler. Her yıl okul açılışında yüzlerce öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yapar, yardıma muhtaç öğrencilere burs veren, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin dershaneye gitmesini sağlayan, öğrencilerin şehir merkezindeki okul ve dershanelerine gidebilmeleri için ulaşım ücretini kaldıran. Kutlu doğum haftası, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri düzenleyen ve birçok ilklere imza atan Memduh Bodur’un ani vefatı çocukların büyük bir üzüntüsüne neden oldu. Mezarı başında duan eden çocuklar, Bodur’a rahmet dilediler.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu