Anahtar Kelimeler:

Hürriyet Caddesi`ne Neşter

Hürriyet Caddesi`ne Neşter

Cadde Üzerinde Bulunan Binalar, Estetiğe Uygun Hale Getirilecek.

 

Şehrimin Kimliği Projesi kapsamında 1.etap çalışmalarının gerçekleştirileceği Hürriyet Caddesi ile ilgili toplanan Kırıkkale Belediyesi Estetik Kurulu üyeleri, projeyle ilgili çeşitli kararlar aldı.
 
Kurulun ilk projesi olan boyama kampanyası için tüm teknik hazırlıkların bitmiş durumda olduğu, bina kimliklerinin çıkarıldığı, Hürriyet caddesi 1. etapta yer alan boyanması gereken 60 binanın cephe kusurları, tabela, çanak anten, izinsiz eklentilerin tespit edildiği bildirildi.
 
12 Mart’ ta yapılan toplantıda tüm binaların silikonlu ve textürlü boya ile boyanmasına karar verildi. 28 adet renk belirlenerek apartman sakinlerinin kurul üyeleri yardımıyla bu renklerden seçmeleri kararı alındı. Kampanyaya katılacak uygulamacı firmaların bazı yeterlilik kriterleri taşıması gerektiği fikrine varıldı. Ayrıca kampanya dahilindeki binalardan ısı yalıtımı ve mantolama yaptırmak isteyen yöneticiler, kampanya dahilinde çok uygun fiyatlarla ısı yalıtımı yaptırabilecekler.
 
Tabela ve Çanak Antenler
 
Kurul gündeminde yine aynı caddeden başlayarak tabela uygulamasına başlanacağı ve bunun bir standarda oturtulacağı görüşüldü. Boya uygulaması başlamadan önce Estetik ve Sanat Yönetmeliği hükümlerine dayanarak tabela ve çanak antenlerin düzenlenmesi gerektiği ve bunun için Belediye İlan Reklam, Emlak müdürlüğü ve Kaçak inşaat birimlerinden oluşturulacak ekibin önümüzdeki günlerde sahaya çıkacağı bildirildi. Bu ekip bina kimlikleri üzerinde yer alan yapı kusurlarına istinaden apartmanlardaki tabela, çanak anten ve çevre düzenini bozan eklentilerin kaldırılmasını sağlayacak.
 
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli