Anahtar Kelimeler:

Maliye`ye Eleştiriler

Maliye`ye Eleştiriler

Uçarsu: Maliye Bakanlığı Siyasetin Etkisinde Kaldı.

 

Türk Büro Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Uçarsu, yaptığı basın açıklamasında Maliye Bakanlığı’nın siyasetin elinde oyuncak konumuna geldiğini söyledi.
Uçarsu, PTT önünde yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir kez daha haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı sesimizi duyurmak için alanlardayız. Hepinizin bildiği gibi Maliye Bakanlığı; IMF, Dünya Bankası, AB’den gelen talepler doğrultusunda siyasi irade tarafından GELİR ve GİDER diye ikiye ayrılmıştır. Ülkemizdeki güvenilir kurumların başında gelen, siyasetin fazla etkileyemediği Maliye Bakanlığı, maalesef son 5-6 yıl içinde güvenilirliğini kaybetmiş, siyasetin elinde oyuncak haline gelmiştir. Bir tarafta Gelir İdaresi çalışanları, diğer taraftan Gider diye adlandırılan Maliye Bakanlığı, Defterdarlık çalışanları. Her ikisi de aynı bakanlığa bağlı olmasına, bölünme öncesi her yönüyle mali ve özlük hakları anlamında bir ve beraber olmasına rağmen bugün iki ayrı kurum, iki ayrı kurum çalışanı, iki ayrı özlük ve mali haklara sahip duruma düşmüşlerdir”
 “Tüm bunlar yetmemiş gibi, çalışanlar arasında aynı işi yapmalarına rağmen ücret adaletsizliği her geçen gün artmaktadır. Mum dibine ışık vermemektedir. Bütün kurumlara VHKİ kadroları sınavsız verilirken, Maliye çalışanları sınava tabi tutulmaktadırlar. Uzmanlık sınavlarında kısıtlı sayıda da olsa başarılı olanların uzmanlık atamaları yapılmış, mali haklan az da olsa düzeltilmiştir. Ancak , aynı İşi yapan, aynı birimde, aynı Bakanlık ve Başkanlıkta çalışanlar arasında eşit işe eşit ücret uygulaması bir türlü gerçekleştirilememiştir. Uzun yıllar bu teşkilata hizmet veren, sahasında uzmanlaşmış olan arkadaşlarımızın talepleri hep göz ardı edilmiştir. Ek ödemeleri, birkaç yıldan beri aynı oranda kalmış, herhangi bir artış sağlanmamıştır”.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu