Anahtar Kelimeler:

Çanakkale Şehitlerine Anma

Çanakkale Şehitlerine Anma

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 95. Yıl Dönümü Nedeniyle Kırıkkale`de Tören Düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`nda Düzenlenen İlk Törende, Atatürk Anıtına Çelenk Konulmasının Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Eşliğinde Türk Bayrağı Göndere Çekildi. Daha Sonra Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmalar Yapıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 95. yıl dönümü nedeniyle Kırıkkale`de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen ilk törende, Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından şehit olan 3 kişinin ailelerine ve çatışmada gazi olan 1 kişiye övünç madalyası verildi.  
İkinci tören Bahşılı ilçesinde bulunan şehitlikte yapıldı. İlk olarak gelen şehit yakınlarına karanfil ve Türk bayrağı hediye edildi. Ardından 3 el saygı atışı yapıldı. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, anı defterine duygularını yazdı. Şehitler için dua edildikten sonra, şehit yakınları mezarları dolaşarak gözyaşları döktü. Son olarak şehitler için ağaç dikildi. Törenin ardından polis evine geçen şehit yakınlarına çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Çanakkale Zaferi`nin Kurtuluş Mücadelesi`nin önemli bir safhası olduğuna belirten Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Çanakkale Zaferi`nin işgalciliğe karşı bir direniş olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde Türk milleti ve vatanı için canını feda eden şehitleri minnetle andığını dile getiren Vali Güner, şehit ailelerine sabır diledi, gazi ve malüllere de gösterdikleri üstün gayretten dolayı teşekkür etti.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli