Anahtar Kelimeler:

Yaşlılar Unutulmadı

Yaşlılar Unutulmadı

Yaşlılar Haftası Kutlandı.

 

Kırıkkale’de Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, "Yaşlı demek ölüme yaklaşan insan değildir. Bu yaşlılar `yaşlı` dediğimiz insanlar karayollarında yol yapmış. Fabrikalarda barut ve mermi yapmak suretiyle yaşlı hale gelmişlerdir. Ama bu yaşlıların hitabetinde devletimizin yaşlılara vermiş olduğu, şahsım adına `utanç` diyeceğim. 90 TL geçinmektedirler. 90 TL ile bir ailenin geçinmediğini var sayıyorum" dedi.

Hüseyin Kahya parkında düzenlenen etkinliğe 7`den 70`e kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Minik öğrencilerin gösterilerinin yanı sıra Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, öğrencilerle birlikte yaşlılara çiçek verdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü`nün 21`nci yüzyılın yaşlılığın yüzyılı olacağı verilerini hatırlattı. Ülkemizde yaşlı nüfusun arttığınada dikkat çeken Bozdemir, "Yaşlanma yansınamaz fizyolojik bir gerçektir. İnsan tabiatının doğal bir sonucudur. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırıkkale Valisi Güner ve beraberindeki protokol daha sonra öğrencilerin yaşlılar için düzenlediği gösterileri izledi.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli