Anahtar Kelimeler:

Hatıra Ormanına Protokolden Fidan

Hatıra Ormanına Protokolden Fidan

Protokol Üyeleri, TBMM Hatıra Ormanına Fidan Dikti.

 

Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde organize Sanayi Bölgesi karşısında belirlenen alana 13 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 90. Yıl Ormanı olarak adlandırılan çalışmaya Milletvekilleri ve il yöneticileri katıldılar.
 
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Milletvekilleri Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı’nın yanı sıra il yöneticilerinin, Belediye Başkanı Veli Kormaz’ın, çevre ilçelerin belediye başkanlarının, Üniversite Rektörü Ekrem Yıldız’ın, AKP’li yöneticilerin katıldığı ağaç dikim programında, Kırıkkale’de çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.
 
Kırıkkale’de Bir İlk

TBMM 90. yıl Ormanına yapılan ağaç dikim programına katılan Milletvekili Turan Kıratlı ise “Hayırlı olsun. Güzel bir düşünce, güzel bir proje. Kırıkkale’de bu bir ilk” dedi. Ağaç dikimi yapılacak bu bölgenin hem illerin buluşma güzergahı olması bakımından oldukça önemli olduğunun altını çizen Vali Hakan Yusuf Güner, bu alanda Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün, tüm belediyelerin ve orman teşkilatlarının yapacağı çalışmaların yöremiz için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi.
 
Son 8 Yılda 18 Milyon Fidan

“Bu yıl çeşitli kuruluşların katkı ve çabalarıyla 1 milyon fidan dikmeyi planladık ve bir kısmını gerçekleştirdik. 1976-2003 yılları arasında 20 milyon fidan dikilmiş. Son 8 yılda 18 milyon tane fidan dikilmiş olacak. Bu bir rekordur. Bu Kırıkkale’nin çorak görüntüden kurtulması açısından önemli çalışmalar bunlar. Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz hem istihdam yaratıyor bu çalışmasıyla.
 
Yaşatmaya Çalışacağız

Belediye Başkanımızın söylediği şeye katılıyorum. Gerek yerel yönetimlerimizin desteği ile gerekse sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu fidanları yaşatmaya çalışacağız. Bu bağlamda Kırşehir yolu civarın yaklaşık 15 bin fidan diktik. Bunların kurumaması için Keskin Belediyemizin de desteğini bekliyoruz. Bu yoldan sabah Enerji Bakanımız geçiş yaptı. Zaman zaman Cumhurbaşkanımız geçiş yapıyor. Bir çok Bakanımız bu yolu kullanıyor. Şehrimizi temsil etme anlamında, şehrimizi tanıtma anlamında ‘Burası çorak bir bölge idi. Sağolsunlar yerel yönetimler iyi çalışmış, Kırıkkale örnek bir yer olmuş” dedirtmemiz lazım.
 
Anız Yakmamalıyız

Bu bağlamda halkımıza da çok önemli görevler düşüyor. Bizim kötü bir alışkanlığımız var anız yakmak. Anız yakmayalım. Biz şu anda bize miras bırakılanları yiyoruz. Yarın biz de bizden sonraki nesillere miras bırakacağız. Sonuç itibariyle insanlık evrensel değerler üzerine kurulu bir sistem. Bu yaptığımız çalışmalarımızın gelecek nesillere katkıları olacak. Bu bakımdan yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu, halkımız tarafından da yerel yönetimlere destek olunmasını istiyorum.” Programın ardından programa katılanlar hatıra ormanında hep birlikte fotoğraf çektirdiler.
 
 
 


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli