Anahtar Kelimeler:

Kırıkkalespor Üzdü

Kırıkkalespor Üzdü

Kendi Evimizde Düzcespor`a Yenildik.

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Klasman gurubunda mücadele MKE Kırıkkalespor kendi saha ve seyircisi önünde Düzcespor’a hiç beklenmedik şekilde 2-1 yenilerek hayal kırıklığı yarattı.
Güzel ve güneşli bir havada ve iyi zeminde karşı karşıya gelen Kırıkkaelspor-Düzcespor maçının ilk yarısını deplasman takımı Düzcespor, Furkan Baştan’ın 16. dakikada attığı golle 1-0 soyunma odasına üstün giden taraf oldu.
İkinci yarıda Kırıkkalespor bütün riskleri göze alarak başlamasına karşın ancak beraberliği yakalayabildi. Şimşekler bu skoru da koruyamayarak rakibinin golüne engel olamadı ve maçtan 2-1 yenik ayrılarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmanın yanı sıra kendini biranda düşme potasının içinde bulmuş oldu.
İlk Yarı
Maç öncesinde hayatını kaybeden eski Galatasaray Spor Kulübü başkanlarından Canaydın için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Maçın ilk yarısında her iki takımda orta sahayı kalabalık tutup rakip kalede ani geliştirdiği ataklarda gol bulmaya çalıştı. Ev sahibi ekip Kırıkkalespor rakibine oranla daha istekli ve atak bir futbol ortaya koymasına karşın gol yollarındaki sıkıntısı aşamadı.
Maçın ilk 15 dakikalık bölümde sürekli atak oynayan ve gol bulmaya çalışan Şimşekler, buna karşın rakibin ilk ciddi atağında kalesinde golü gördü.
Maçın 14.ncü dakikasında Kırıkkalespor’da Yasin’in soldan kullandığı köşe vuruşunda Düzcespor ceza sahası içinde meydana gelen karambolde, Kırıkkalesporlu oyuncular topu dukanamayınca Düzcespor savunması topu uzaklaştırdı ve Kırıkkalespor bir golden oldu.
Bu kez maçın 16.ncı dakikasında ani gelişen Düzcespor atağında topla buluşan Furkan Baştan’ın ceza sahası dışından çektiği sert şut, üst direğe daha sonra kale sahası çizgisine düşerek oyun alanına döndü. Oyuncular bu pozisyonda oyuna devam etmelerine karşın maçın hakemi topun çizgiyi geçtiği kararı vermesi sonrasında Düzcespor hiç beklemediği bir golle 1-0 öne geçti.
Bu kez 25.nci dakikada sol kanattan gelişen Kırıkkalespor atağında Murat’ın ceza sahasına yaptığı güzel ortaya Metehan, topa yetişemedi ve Kırıkkalespor beraberlik golünden oldu. Maçın 45. dakikasında sağdan Uğur’un ortasında Özkan kafa vurmak isterken rakip defansın sert müdahalesine maruz kaldı. Kırıkkalesporlu futbolcular penaltı beklerken makın hakemi bu pozisyonu görmezden geldi ve Kırıkkalespor’un bariz penaltısını es geçti.
45+1’de soldan Murat’ın yaptığı sert ortaya Uğur ile Yalçın kafa topuna çıktı. Uğur’dan önce davranan Düzcesporlu Yalçın topu kornere attı. Yasin kullandığı kornerde defans topu uzaklaştırdı.
Bu golden sonra rakip kalede etkili ataklar geliştirmeye çalışan Şimşekler bu isteklerinde başarılı olamadı ve konuk Düzcespor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İkinci Yarı
İkinci yarıya Kırıkkalespor hızlı başladı ve önce beraberlik sonra da galibiyet golü için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Şimşeklerin bu yüklenmesi Kırıkkalespor’a beraberlik veya galibiyet golü getirmedi ve filelerinde gördüğü golle sahadan 2-1 yenik ayrılarak tehlikeli bölgeye inmiş oldu. Şimşekler bu yenilgi ile küme düşme potasındaki takımlarla arasındaki puan farkının kapanmasına engel olamadı.
İkinci yarının ilk 15 dakikasında etkili olan Şimşekler beklediği gole kavuştu. İkinci yarıda 54. dakikasında Yasin’in ceza sahası dışından attığı sert şutu kaleciyi geçip Düzcespor fileleri ile buluştu ve Şimşekler bu golle 1-1’lik beraberliği yakaladı.
Maçın 71. dakikasında Düzcesporlu Niyazi, orta sahadan kaptığı topla bütün Kırıkkalesporlu oyuncuları çalımlayarak ceza sahasına girdi. Kaleci Mehmet Ali müdahelede bulunmayınca Niyazi topu Kırıkkalespor filelerine gönderdi ve Düzcespor’u 2-1 öne geçirdi.
Bu golden sonra rakip kalede tehlikeli ataklar geliştiren Şimşekler bu pozisyonlardan yararlanamadı ve rakip savunmayı geçmekte zorlanınca bu zorlu maçı deplasman temsilcisi Düzcespor 2-1 kazanarak çok önemli üç puanla sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.
Diğer Maçlar
Maltepespor 1 -2 Ankara Demirspor
Keçiörengücü 1-2 İstanbul Kartal Bld
Orhangazispor 1-1 Beylerbeyi
Haberkale


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu