Anahtar Kelimeler:

DSP, Çelikbaş İle Devam

DSP, Çelikbaş İle Devam

DSP Kırıkkale İl Başkanlığına Yeniden Günseli Çelikbaş Seçildi.

 

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi Reis Düğün salonunda yapıldı. Yapılan seçime tek aday olarak giren DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş tekrar DSP İl Başkanlığına seçildi. Seçim sonrası konuşma yapan DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş AK Parti hükümetine hedef alarak, “Biz yaptık, siz kaptınız. Biz ektik, siz biçtiniz. Biz pişirdik, siz yediniz. Yetmedi her şeyi sattınız” diye ağır eleştirilerde bulundu.
DSP Genel Sekreteri Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin katılımı ile gerçekleşen kongrede AK Parti iktidarı sert dille eleştirildi. Erçelebi “AK Parti Anayasa değişikliği istiyor ancak parti barajını indirmeye yanaşmıyor. Kendine göre Anayasa hazırlıyor. Biz Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyoruz. Özgürlükler istiyoruz. Halkın oylarını temsil edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 84 delegenin oy kullandığı seçim sonrasında 1 oy boş çıkarken 83 oy tek aday olan Çelikbaş’ın lehine çıktı. Çelikbaş kongre sonrasında katılımcılara ilgilerinden sonra teşekkür ederken, Kırıkkale İl teşkilatının seçime hazır olduğunu ifade etti.
Ülkeyi Kaosa Sürüklediler
Çelikbaş, seçim sonrası yaptığı konuşmada ülkenin kaos içinde olduğunu vurgulayarak, ekonominin çöktüğünü söyledi. Çelikbaş, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu, ülkede yaratılmak istenilen ve de yaratılan kaosları hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki ülkemiz hiç hak etmediği bir biçimde 8 yıldır kötü yönetiliyor. Oysa bizim başında bulunduğumuz 57. hükümette şartların çok zor olmasına rağmen 2002’de iktidarı teslim ettiğimizde, ülkemiz bu noktada değildi. Biz Dünya ekonomisinin çöktüğü, iki büyük depremin Türkiye’yi sarstığı bir sünemde İktidar olduk. Banka hortumcularını biz yakaladık, iş güvencesini, işsizlik sigortasını biz çıkardık”dedi.
Sokaklar Kahveler İşsizlerle Dolu
Çelikbaş, “O fabrikaları, bu ülke ne özverilerle kurmuştu. Sayenizde yepyeni zenginlerle tanıştık. Tek başınıza iktidar oldunuz Türkiye’nin koskoca 8 yılını heba ettiniz. Biz yaptık siz kaptınız. Biz ektik, siz biçtiniz. Biz pişirdik, siz yediniz. Yetmedi her şeyi sattınız. Biz terörü bitirdik, siz yeniden hortlattınız. Birde kendinize tatlı su muhalefeti bulmuşsunuz gökdelenlerde oturup ahkâm kesiyorsunuz. Ama nafile yolun sonuna geldiniz. Hastalar perişan, köylü tükenmiş işçi işsiz kalma korkusuyla sesini çıkartamıyor. Sokaklar kahveler işsizlerle dolu. Cebinde çay parası olmayan genç kahvede nasıl oturur. Hiç düşündünüz mü?” şeklinde konuştu.
Gençlik Sizden İş İstiyor
Kongrede konuşma yapan DPS Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Berk ise gençliğin işsiz gezdiğini, diplomanını bir işe yaramadığını ifade etti. Berk, “Topraklarımız yavaş yavaş siz halkımızın önünde satılıyor. Her gün bir gencin işsizlik nedeniyle umutlan söndü. Hükümet ne kadar kriz teğet geçti dese de gün güne çoğalan bir işsizler ordusu çığ gibi büyüyor. Diplomalı, diplomasız fark etmiyor. Genç ya bir yasa dışılığa ya da haberlerde görüldüğü gibi içi boş slogan gençliğine dönüşmektedir.. Sizce bunun sorumlusu olan ve insanlara iş sahalar açmakla yükümlü devlet ve başındaki kişiler değil mi? Gençlik sizden sadaka değil, iş istiyor iş” dedi
Yönetim Kurulu
Kongre sonucu belirlenen teşkilat listesi ise şu şekilde; Günseli Çelikbaş başkanlığında, Şevki Güventürk, Alaattin Şimşek, Hüseyin Atasoy, Musa Kamil Döken, Şahin Uyar, Hakkı Uygur, Ümmühan Kaya, Veysel Şahin, Nurgül Aygün, Mesut Sarı, Muammer Işık, Ayfer Ayar, Ahmet Geyik, Ziya Kaya, Fahri Sarpkaya, Ayhan Canyurt, Seyhan Demircan, Mahmut Şakı, Zübeyir Sarıtaş ve Nizamettin Turak Yönetim Kurulu asil üyeliğe seçildi. Yelda Özata, Gonca Atasoy, Veli Şerbetçioğlu, Hediye Güventürk, Mahmut Uygur Disiplin Kurulu asil üyeliğine seçildi.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı